ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας με επικεφαλής τους Βασίλη Δημόπουλο υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας και τη Ρούλα Ελευθεριάδου υποψήφια Ευρωβουλευτή πραγματοποίησε περιοδεία στις 23/4 στα καταστήματα του Κέντρου Καλλιθέας. Εκεί συνομίλησαν με τους εμπόρους και τους εργαζόμενους των καταστημάτων, καθώς και με τον κόσμο που είχε βρεθεί εκεί για τις αγορές του.
Αυτό που κυριάρχησε στη συζητήσεις μαζί τους ήταν η αρνητική κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί για τους μικρούς εμπόρους και τους εργαζόμενους, συνολικότερα για τα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται με πρόσχημα την κρίση. Πολιτική η οποία εντάσσεται στους σχεδιασμούς της Ε.Ε. και ακολουθείται από όλες τις Κυβερνήσεις της, υλοποιείται στην πλειοψηφία των Δήμων και στις Περιφέρειες.
Η βαριά φορολογία και τα δημοτικά τέλη, τα ακριβά ενοίκια, οι ασφαλιστικές εισφορές, η απελευθέρωση του ωραρίου και η Κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, έχουν οδηγήσει στην καταστροφή τους μικρούς εμπόρους, στο κλείσιμο των καταστημάτων τους και στις απολύσεις εργαζομένων. Παράλληλα το τσάκισμα των μισθών και των συντάξεων, η ανεργία έφεραν την φτώχια και την ακρίβεια. Οι μόνοι ωφελημένοι αυτής της πολιτικής είναι τα μεγάλα εμπορικά, το κεφάλαιο.
Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα των παράπλευρων των κεντρικών δρόμων, όπως η οδός Φιλαρέτου ή η Αραπάκη, οι οποίες έχουν σχεδόν ερημώσει από καταστήματα, χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν κλείσει ακόμη και περίπτερα. Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για τα ακριβά δημοτικά τέλη, τα οποία δεδομένης της κατάστασης αδυνατούν να πληρώσουν, παρόλο που η Δημοτική Αρχή πανηγυρίζει ότι τα έχει διατηρήσει σταθερά σε σχέση με το 2013.
Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ κάλεσαν εργαζόμενους και τους μικρούς καταστηματάρχες να δυναμώσουν και με τη ψήφο τους το μέτωπο της λαϊκής αντιπολίτευσης, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη των Ευρωεκλογών και το κόκκινο γαρύφαλλο στις κάλπες για Περιφέρεια και Δήμο. Η αγανάκτηση και η βούληση καταδίκης αυτής της βάρβαρης πολιτικής να μετατραπεί σε δύναμη για το ΚΚΕ, που είναι το μόνο Κόμμα με ξεκάθαρη θέση για μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, με Λαϊκή Εξουσία και επιστημονικά σχεδιασμένη Οικονομία ώστε ο παραγόμενος πλούτος να περνάει ολόκληρος για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας