Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα 28/4 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιθέας για την κατανομή χώρων για αφίσες, πανό, περίπτερα κ.τ.λ. μπροστά στις εκλογές.
Με παρέμβασή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησαν να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οργάνωση που με απόφαση της βουλή της έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, που στην πλειοψηφία των βουλευτών της έχει αρθεί η ασυλία και οι υποψήφιοί της είναι υπόδικοι, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική ναζιστική οργάνωση.
Το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης έτυχε της απόλυτης σιγής των υπολοίπων παρατάξεων…
Στην ίδια συνεδρίαση, προβάλλοντας το επιχείρημα της ρύπανσης, τέθηκε από το ζήτημα της απαγόρευσης της αφισοκόλλησης! Με λίγα λόγια, του περιορισμού του μοναδικού μέσου που έχουν η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ να προβάλουν τις πολιτικές τους ιδέες, μέτρο που μας φέρνει στο νου άλλες, μαύρες εποχές όταν η πολιτική αφίσα ήταν απαγορευμένη.
Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Δημόπουλος υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην αφισοκόλληση και στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Παίρνοντας τον λόγο δήλωσε πως «…έναν τρόπο και μοναδικό μέσο έχουμε για να διαδώσουμε τις ιδέες μας και δεν θα τον στερηθούμε. Από την κατοχή ακόμη όταν οι κομμουνιστές και ο αγωνιζόμενος λαός καλούσαν για αντίσταση και πάλη ενάντια στον φασισμό, με αυτούς τους τρόπους καλούσαν, με τα συνθήματα στους τοίχους, το χωνί, με τα υλικά  που τυπώνονταν στο παράνομο τυπογραφείο στην οδό Σκρα. Είναι υποκριτικό να τίθεται τέτοιο ζήτημα και να εμφανίζονται οικολογικά ανήσυχοι όσοι ήδη έχουν εξασφαλίσει χίλιους τρόπους προβολής από τα τοπικά, και όχι μόνο, μέσα και τα κόμματα που τους στηρίζουν.
Οι οικολογικές ανησυχίες τους όμως τυχαίνει να περιορίζονται μόνο όταν πρόκειται για τις αφίσες του ΚΚΕ ή της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί εκείνο που πραγματικά ενοχλεί και τους χαλά την αισθητική είναι τα σύμβολα και οι ιδέες που περιέχουν. Αυτό που πραγματικά δεν ανέχονται είναι οι εικόνες που φέρνουν στη μνήμη του λαού το γαρύφαλλο και  το σφυροδρέπανο, η εικόνα του Νίκου Μπελογιάννη και οι αγώνες που συνδέονται με αυτόν».
Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να τους καταδικάσει, μπροστά  στις εκλογές να ενισχύσει με την ψήφο του τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές και δημοτικές.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας