Μεγάλη η  προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ-Λαϊκής Συσπείρωσης στην πλ. Δαβάκη













Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Καλλιθέα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/5). Στην κατάμεστη πλατεία Δαβάκη μίλησαν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, η Ρούλα Ελευθεριάδου υποψήφια ευρωβουλευτής και ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας Β. Δημόπουλος.

Η Λουίζα Ράζου, αναφερόμενη στα κόμματα του διπολισμού επεσήμανε ότι ο δρόμος ανάπτυξης της οικονομίας που αυτά υποστηρίζουν είναι εχθρικός για την πλατιά πλειοψηφία του λαού, εξυπηρετεί τη διατήρηση της εξουσίας του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις, είτε είναι της ΝΔ, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με τους ανάλογους συμμάχους τους, δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα οδηγούν στην ουσιαστική ανακούφιση του λαού. Από τη στιγμή που αποδέχονται και στηρίζουν την ΕΕ, από τη στιγμή που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, θα υλοποιούν πάντα μια πολιτική που θα στηρίζεται στη διαιώνιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Το αντιλαϊκό πλέγμα νόμων που εξασφαλίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων θα διευρύνεται. Οι παροχές πτωχοκομείου της ΝΔ με το «κοινωνικό μέρισμα» και το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» ή η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και η επιδοματολογία που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πολύ μακριά από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού μας.
Κάλεσε το λαό να μην ξεγελαστεί από τις υποσχέσεις τους και τις αυταπάτες που καλλιεργούν. Και οι δύο λένε ψέματα στο λαό. Κάτω από το διαρκές μνημόνιο, εντός ΕΕ, θα οδηγούν σε νέες θυσίες το λαό, θα υποθηκεύουν το μέλλον της νέας γενιάς.
Για τους εργαζόμενους το πραγματικό δίλλημα είναι με την ΕΕ και τα μονοπώλια ή αποδέσμευση με το λαό στην εξουσία; Ανάπτυξη για το κέρδος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κόμματά τους να κάνουν κουμάντο ή ανάπτυξη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών με το λαό κυρίαρχο να αξιοποιεί σχεδιασμένα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας;
Ο λαός πρέπει να προσπεράσει τα εμπόδια, τις ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που του καλλιεργούν κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρηματικά συμφέροντα και μέσα ενημέρωσης και να φτάσει μπροστά και στις τρεις κάλπες με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ στο χέρι.
Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν υποχωρεί μπροστά στις απαιτήσεις των μονοπωλίων, δεν παζαρεύει πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα, με επεξεργασμένες και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών. Γι αυτό πρέπει να ενισχυθεί.
Ο λαός γνωρίζει ότι δεν θα τον προδώσει, δεν θα καθίσει στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων με τους βιομηχάνους και τους τραπεζίτες, ούτε θα πιάσει κυβερνητικές καρέκλες ξεγελώντας τις λαϊκές οικογένειες. Είναι το μόνο κόμμα που αποκάλυψε τον πραγματικό ένοχο για τα βάσανα του λαού και συνέβαλε, χωρίς να λογαριάσει κόπους και θυσίες, στην οργάνωση της αντίστασής του απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές. Το ΚΚΕ θα είναι η πραγματική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση, μάχιμο και πρωτοπόρο στην υπόθεση της συγκρότησης της Λαϊκής Συμμαχίας για να ανοίξει ο δρόμος ώστε να περάσει ο πλούτος σ' αυτούς που τον παράγουν, με αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους με εργατική - λαϊκή εξουσία.

Η Ρούλα Ελευθεριάδου στην ομιλία της επικεντρώθηκε στον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ε.Ε. που από τη γέννησή της αποτελεί συμμαχία καπιταλιστικών κρατών, ένα ιμπεριαλιστικό κέντρο με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και από αυτή τη σκοπιά δεν παίρνει καμιά βελτίωση ώστε να γίνει φιλολαϊκή. Ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του και από τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπου επιβεβαιώνεται ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ που στήριξε ανοιχτά φασιστικές - ναζιστικές δυνάμεις καθώς και τη νέα πραξικοπηματική αστική κυβέρνηση, οι εξελίξεις αυτές να γίνουν κριτήριο ψήφου. Γιατί ο λαός της Καλλιθέας έχει εμπειρία, χιλιάδες πρόσφυγες θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων και του φασισμού και οι οικογένειές τους ζουν στην Καλλιθέα.

Ο Βασίλης Δημόπουλος μέσα από τη ομιλία του κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ όλους εκείνους που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στο πλευρό του δίνοντας μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα επείγοντα και οξυμμένα προβλήματα του λαού, το εισόδημα, την ανεργία, την υγεία και την πρόνοια, την παιδεία, τα προβλήματα των νέων οικογενειών.
Κάλεσε σε συμπόρευση και όσους ακόμα μπορεί να διατηρούν επιφυλάξεις για την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, καθώς όπως τόνισε, η έκφραση της αντίθεσης στην ΕΕ και την αντιδραστική πολιτική της, μπορεί να γίνει αποτελεσματικότερα μόνο μέσα από την  ισχυροποίηση του ΚΚΕ, στην Ευρωβουλή αλλά και στις περιφέρειες και τους δήμους.
Κριτήριο για την ψήφο πρέπει να είναι το ταξικό συμφέρον και η ψήφος στο ΚΚΕ είναι μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας δυναμική απάντηση στο φόβο και τις αυταπάτες, είναι ψήφος αντίστασης και προοπτικής, είναι σίγουρο βόλι ενάντια στο γερασμένο και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους.
Η ψήφος αυτή να είναι καταδίκης της πολιτικής  που αποφασίζουν οι Κυβερνήσεις και η Ε.Ε. και υλοποιούν οι περιφέρειες και οι Δήμοι.
Οι δήμοι και οι περιφέρειες, όπως τόνισε, έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, γι’ αυτό και οι εκλεγμένοι κομμουνιστές δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δρώντας μέσα στα συμβούλια, αποκάλυψαν τον χαρακτήρα των αντιλαϊκών μέτρων, καταψήφισαν και αντιπάλεψαν όλες τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις. Ανέδειξαν και πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα και κατέθεσαν σειρά προτάσεις και διεκδικήσεων προς όφελος των ανέργων και φτωχών οικογενειών.
Ο λαός της Καλλιθέας να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς τους δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς, που στην πράξη είναι στρατευμένοι, ανήκουν στο στρατόπεδο της αντιλαϊκής στρατηγικής της Ε.Ε., είναι υποταγμένοι στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Ο καθένας πρέπει να κρίνεται με βάση το πώς τοποθετείται στο κύριο ζήτημα, στη βασική διαχωριστική γραμμή: Με το κεφάλαιο,  την ΕΕ, τις Κυβερνήσεις, τα κόμματα που τους στηρίζουν ή με το λαό και τα λαϊκά στρώματα.

Την διαφορά θα την κάνουν, οι εκλεγμένοι κομμουνιστές, δημοτικού σύμβουλοι, γιατί από κοινού με τον λαό, θα βάλλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, θα διεκδικούν και θα παλέψουν για την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών, συνολικά της φορομπηχτικής πολιτικής, για την ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης, για μόνιμη σταθερή δουλειά στους εργαζομένους, για δωρεάν παιδικούς σταθμούς που λείπουν, για έργα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας  και θωράκισης, μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια που υποφέρει. Για να γίνει λαϊκό πάρκο η παραλία των Τζιτζιφιών και ο Ιππόδρομος, για αποκλειστικά ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού και της νεολαίας, για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και πολιτισμού.