Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, άνεργους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Ιούνη οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ.

Εκφράζει την καθολική αντίθεσή της και καταγγέλλει τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.
Μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις κύριες και
στις επικουρικές, μετά από την ομολογία της κυβέρνησης ότι ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, είναι φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμισθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και θα γίνουν, με ευθύνη όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου, προνοιακά επιδόματα φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.
Η πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, που δρομολογήθηκε και με τη βούλα της κυβέρνησης και εφαρμόστηκε στη Χαλυβουργία του Μάνεση, θα πυροδοτήσει νέο κύμα αύξησης της ανεργίας, πληθαίνοντας τις μεγάλες στρατιές των ανέργων.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι πλέον να πληρώνουν αδρά για την αγορά κοινωνικών υπηρεσιών στους τομείς της Υγείας της Παιδείας, της Πρόνοιας.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τις λαϊκές οικογένειες της Καλλιθέας:
  • να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!
  • να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στην προσυγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας την Πέμπτη 19 Ιούνη στις 5:30μμ στην πλ. Εθν. Αντίστασης (πρ. Κοτζιά) και στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στα Προπύλαια στις 6:00 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2014





Δείτε την ανακοίνωση εδώ