Πλήθος εργατών, λαϊκών ανθρώπων, και νέων, βρέθηκε στο χώρο τού πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ το απόγευμα της Παρασκευής, συμμετέχοντας στην ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Για την Κνίτισσα φοιτήτρια στο Πάντειο, που δολοφονήθηκε όταν τη χτύπησε λεωφορείο στις 28 Ιούλη 1980, καθώς μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες.
Αναφερόμενος στο γεγονός της δολοφονίας της Σωτηρίας, ο Γιάννης Καρανικόλας, γραμματέας του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, σημείωσε μεταξύ άλλων από το βήμα της εκδήλωσης: «Βρισκόμαστε και φέτος εδώ, 34 χρόνια μετά, έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ, για να τιμήσουμε την αγωνίστρια φοιτήτρια της Παντείου, την Κνίτισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου, που δολοφονήθηκε έξω απ' το εργασιακό κάτεργο της ΕΤΜΑ, απ' τον μπράβο της εργοδοσίας Χαρίτο. Η εντολή της εργοδοσίας ήταν σαφέστατη, να μη φτάσει η φωνή του ταξικού κινήματος στους εργάτες. Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ, για κανένα λόγο. Το πούλμαν με τον οδηγό Χαρίτο, εντολοδόχο μπράβο της εργοδοσίας, περνά από πάνω της με ταχύτητα, συνθλίβοντας τα 20 της χρόνια. Το αίμα της, κόκκινο σαν τα πανανθρώπινα ιδανικά που υπηρετούσε, έβαψε την άσφαλτο στην πύλη της ΕΤΜΑ».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Καρανικόλας αναφέρθηκε στους αγώνες του εργατικού κινήματος, τότε και τώρα. Κλείνοντας την ομιλία σημείωσε: «Πρέπει να εμπιστευτούμε τη δύναμή μας, και να βάλουμε νέες δυνάμεις στον αγώνα. Αυτόν τον τίμιο αγώνα και τη θυσία που έδωσε η Σωτηρία Βασιλακοπούλου πριν από 34 χρόνια, καλούμαστε κι εμείς εδώ σήμερα να συνεχίσουμε. Στα ίδια ιδανικά με τη Σωτηρία πιστεύουμε, στον ίδιο δρόμο βαδίζουμε.
Στο δρόμο της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς φτώχεια, ανεργία, καταπίεση, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπου ο λαός θα γίνει αφέντης στον τόπο του και στον παραγόμενο πλούτο, με τη δικιά του εξουσία».
Ο χώρος στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ, καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης έσφυζε από κόσμο, αποδεικνύοντας ότι «34 χρόνια μετά, η Σωτηρία Βασιλακοπούλου παραμένει ζωντανή γιατί παραμένουν ζωντανά τα οράματα και τα ιδανικά για τα οποία πάλεψε και έδωσε τη ζωή της», όπως είπε εισαγωγικά ο Αλέξανδρος Μπουγάς, από το βήμα της εκδήλωσης, κάνοντας την ομιλία εκ μέρους των Επιτροπών Αγώνα Παντείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών..
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στη μνήμη της Σωτηρίας από συνδικάτα και φορείς  (Δείτε εδώ βίντεο).
Εκ μέρους της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ, στεφάνι κατέθεσε ο Θανάσης Τζήμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ εκ μέρους του Συμβουλίου Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, στεφάνι κατέθεσε ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.