Εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Νίκο Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 1η Αυγούστου, ανήμερα της 41ης επετείου του θανάτου του, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η ΚΝΕ.
Πλήθος κόσμου, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Α' Νεκροταφείου και πορεύτηκαν οργανωμένα στον τάφο του Νίκου Ζαχαριάδη, όπου κατέθεσαν λουλούδια. Το παρών έδωσαν αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ, καθώς και ο γιος του Νίκου Ζαχαριάδη, Σήφης.
Μετά την κατάθεση των λουλουδιών, ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δήλωσή του επισήμανε: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη του κομμουνιστή ηγέτη Νίκου Ζαχαριάδη, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η αταλάντευτη στάση του, η αφοσίωση του στην υπόθεση της εργατικής τάξης ως το τέλος, αποτελεί και σήμερα πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές κομμουνιστών. Στα ίδια χνάρια των αλύγιστων της ταξικής πάλης και μελετώντας την 100χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ γινόμαστε και σήμερα πιο ικανοί στην πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, στην πάλη για το σοσιαλισμό».
Εκ μέρους του ΚΣ της ΚΝΕ, η Ελένη Μητικάρη, σε δήλωσή της σημείωσε: «Τιμάμε τον Νίκο Ζαχαριάδη για την πρωτοπόρα πολιτική του σκέψη, για την αυτοθυσία και την αφοσίωσή του στον πιο σπουδαίο κοινωνικό σκοπό του τελευταίου αιώνα, την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Τιμάμε τον Νίκο Ζαχαριάδη γι' αυτό που ήταν, μέλος του ΚΚΕ, μέχρι την τελευταία στιγμή πιστός, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.Χάρη στον σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη και σε άλλους πολλούς κομμουνιστές, μπορούμε σήμερα χιλιάδες νέοι, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, κοιτάζοντας πίσω να προχωράμε μπροστά».