Εκδήλωση  αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνη διοργάνωσαν το  ΠΑΜΕ και οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου, Τύπου και Χάρτου το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Εύα Χριστοδούλου» στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω.
Στην ομιλία της στην εκδήλωση η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας Φαρμάκου, στάθηκε στην ανάγκη να δυναμώνει καθημερινά το κύμα καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού. Ταυτόχρονα επανέλαβε την απαίτηση να σταματήσει ο εποικισμός, για να υπάρξει ένα ανεξάρτητο, πραγματικό Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ (δείτε εδώ).
«Ο παλαιστινιακός λαός όσες σφαγές κι αν υποστεί, δεν θα μπορέσουν να κάμψουν την αποφασιστικότητα του», τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόξενος της Παλαιστινιακής Αρχής Μοχαμεντ Αμπού Άφα (δείτε βίντεο), ενώ στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών Μοχάμεντ Ικνείμπι (δείτε εδώ). 
«Η αντίσταση του παλαιστινιακού λαού θα νικήσει, γιατί όταν ένας αγώνας είναι δίκαιος καταλήγει σε νίκη» τόνισε από την πλευρά του ο Βαλεντίν Πάτσο αναπληρωτής γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (εδώ ο χαιρετισμός του).
Στην εκδήλωση διαβάστηκε επίσης επιστολή που έστειλε στην ΟΓΕ, η Μαγιάντα Αμπάσι επικεφαλής της γυναικείας οργάνωσης της Παλαιστίνης και μέλος της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών (δείτε εδώ).
Η εκδήλωση περιλάμβανε ακόμη ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδων από τα συνδικάτα (δείτε τι έγινε μετά τη λήξη του) και αγωνιστικά τραγούδια από την Έρση Τούλη και τον Κώστα Εγγλέζο.
Στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών συμμετείχαν οι επαγγελματίες μουσικοί, μετά από κάλεσμα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, ενώ κάλεσμα συμμετοχής στους αυτοαπασχολούμενους και στα μέλη - συλλόγους και τις ενώσεις της απηύθυνε και η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.