Πλημμύρισε με κόσμο το Πάρκο Τρίτση και την Παρασκευή δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, νέοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, οικογένειες με μικρά παιδιά συμμετέχουν στις δεκάδες εκδηλώσεις. Από νωρίς το απόγευμα και σταδιακά όσο περνούσε η ώρα, σχηματιζόταν το αδιαχώρητο σε όλους τους χώρους του Πάρκου, καθώς χιλιάδες επισκέπτες πλημμυρίζουν τους διαδρόμους, τα στέκια, τις εκδηλώσεις και τις συναυλίες.
Οι εκδηλώσεις  του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με κεντρικό σύνθημα «“Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων" (απολογία Νίκου Μπελογιάννη) Συνεχίζουμε!», ολοκληρώνονται το Σάββατο με την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και το χαιρετισμό του Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ.

Όσο περνάει η ώρα το πάρκο πλημμυρίζει από ανθρώπους κάθε ηλικίας.
Την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στην Κεντρική Σκηνή προβλήθηκε βίντεο-αφιέρωμα για τα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Ακολούθησε αφιέρωμα σε έργα του Γιάννη Ρίτσου που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη. Ερμηνευτές: Λάκης ΧαλκιάςΒασίλης ΛέκκαςΣοφία Παπάζογλου. Συμμετοχή: Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Απαγγελία: Κώστας Καζάκος και Κατερίνα Παπουτσάκη (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). Ακολούθησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου όπου ξεσήκωσε τον κόσμο.
Στη Λαϊκή Σκηνή έγινε συζήτηση: «Φανερές και αθέατες όψεις των αλλαγών στο αστικό πολιτικό σκηνικό» με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ) 
Ακολούθησε αφιέρωμα στα «Δημοτικά τραγούδια της δουλειάς». Επιμέλεια: Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Συμμετέχουν: Η ομάδα παραδοσιακών χορών της ΚΝΕ, η κομπανία του Θεόδωρου Γεργόπουλου, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», οι Θρακιώτες μουσικοί: Δ. Αρβανιτίδης (λύρα) και Χ. Χαριτωνίδης (γκάιντα). Τη σκυτάλη πήρε το Ικαριώτικο Γλέντι με το βιολί του Νίκου Φάκαρου.
Στο Μαθητικό Στέκι πραγματοποιήθηκε συναυλία με μαθητές από το Λαϊκό Φροντιστήριο Ηλιούπολης και το μαθητικό συγκρότημα «Metaplita». Ακολούθησε συζήτηση για το μαθητικό κίνημα «Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο».  Συναυλία με το μαθητικό συγκρότημα «Φώτα του δρόμου». Τη σκυτάλη πήρε ο Stelios Μagalios and the soundpark featΠάνος Βιτζηλαίος και μετέπειτα οι «KollektivA». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στη Θεατρική Σκηνή ανέβηκε η παράσταση «Καφές και Δημοκρατία» του Αζίζ Νεσίν από τη Θεατρική σκηνή «Εκτός Σχεδίου» 
Στον παιδότοπο από νωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες αφιερωμένες στο περιβάλλον και την ιστορία. Αμέσως μετά το πρόγραμμα ξεκίνησε με «Τα παιδιά της Αθήνας», αφιέρωμα στα Αετόπουλα από παιδική θεατρική ομάδα, ακολούθησαν οι «Δροσουλίτες», παράσταση κουκλοθεάτρου με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου από τον κουκλοθίασο ΚΟΥ - ΚΛΟ. Τη σκυτάλη πήρε «Ο θρίαμβος του Καραγκιόζη», με το θίασο σκιών του Γιώργου Ταρουνά
Στο Εργατικό Στέκι έγινε παρουσίαση συλλογικής εργασίας για την πείρα από την οργάνωση της πάλης μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, από την Τομεακή Οργάνωση Α' Αθήνας. Ακολούθησε παρουσίαση συλλογικής εργασίας από την Οργάνωση Βιομηχανίας της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ: «Ποιος κλείνει τα εργοστάσια;» και συζήτηση: «Η ανεργία πληγή και παιδεμός του τόπου... Θα λείψει μονάχα όταν θα στείλουμε τα μονοπώλια στην ανεργία».
Στο χώρο του Πολιτισμού παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο «Η Μύτη» από την ΤΟ Καλλιτεχνών της ΚΝΕ. Ακολούθησε συζήτηση «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή: Δρόμοι και Προοπτικές - Η συμβολή του Φεστιβάλ στον Πολιτισμό». Παρεμβαίνουν: Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ, Γιώργος Μηλιώνης, δημοσιογράφος και μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Σταύρος Τσακίρης, σκηνοθέτης. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Χαιρετισμό στους χιλιάδες επισκέπτες του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» απηύθυνε ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα Marwan Emil Toubasi, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς το ΚΚΕ και την ΚΝΕ και στον αγώνα τους να σταματήσει η πρόσφατη δολοφονική επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στο πλαίσιο του αθλητικού camp πραγματοποιήθηκε επίδειξη Πάλης και Πυγμαχίας. 
Ο επισκέπτης του Φεστιβάλ μπορεί να προμηθευτεί τις Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 11ο Συνέδριο της Οργάνωσης, ενώ συνεχίζεται η λαϊκή αλληλεγγύη.
Πλήθος κόσμου και στο περίπτερο της Σύγχρονης Εποχής.