Κινητοποίηση το πρωί στο Υπoυργείο Μεταφορών από τη Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή συνδικάτων, Επιτροπών Ανέργων, Λαϊκών επιτροπών, συνταξιουχικών οργανώσεων, φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων. 
Με τα συνθήματα «Δωρεάν μεταφορά στη συγκοινωνία, τώρα μέτρα για την ανεργία», «Όχι στις μπάρες και τον εκφοβισμό, φθηνή συγκοινωνία για όλο το λαό» και «Η συγκοινωνία ανήκει στο λαό, και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό» διεκδίκησαν τη μείωση κατά 50% των εισιτηρίων και τη δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους, με την κάρτα ανεργίας και το πάσο για μαθητές και φοιτητές.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των συγκεντρωμένων. 
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τον εμπαιγμό εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς σε συνάντηση αντιπροσωπείας τους με το διοικητή του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη, ειπώθηκε πως το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων δεν είναι θέμα του Υπ. Μεταφορών αλλά του Υπουργείου Εργασίας, κάνοντας μπαλάκι ουσιαστικά τον πόνο και την αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων στη χώρα μας.
Την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας για ασφαλή, δωρεάν και φθηνή συγκοινωνία για το λαό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στο τέλος της κινητοποίησης ο Γιάννης Κιούσης, εκ μέρους της γραμματείας συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.  
Η συγκέντρωση γίνεται στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης, που θα κορυφωθεί με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη, αλλά και με τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα στις 4 Οκτώβρη ενώ χθες έγιναν εξορμήσεις στους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, Αττικής, Ακαδημίας, Πειραιά, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγ. Δημητρίου και στις στάσεις λεωφορείων στην Ακαδημίας.