Μεγάλη κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ  ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ ΟΑΕΕ
Μαζική  συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη πλατεία Κλαυθμώνος  όπου μιλώντας  ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ τόνισε ότι προξενεί αγανάκτηση και οργή η κυβέρνηση με την διανομή των 500 ευρώ από τα ματωμένα πλεονάσματα σε κάποιους ανήμπορους.
«Ανάλογα συναισθήματα προκαλεί και η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από εκεί που θα έσκιζε τα μνημόνια τώρα υπόσχεται ότι θα δώσει δώρο-επίδομα 400 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους» σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης. (Δείτε ΕΔΩ βίντεο).
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου όπου αντιπροσωπεία των συνταξιούχων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των συγκεντρωμένων.
Αμέσως μετά ο Δήμος Κουμπούρης, μιλώντας στους συγκεντρωμένους κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης στα αιτήματα που έχουν τεθεί εδώ και πολύ καιρό, παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού και τόνισε ότι η κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με αίτημα την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων αλλά και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων.
Ο Δήμος Κουμπούρης κάλεσε επίσης σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ το Σάββατο 4 Οκτώβρη που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 1 Νοέμβρη.
Αξίζει να σημειωθεί η έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
Κινητοποιήσεις σε Κρήτη σήμερα, Θεσσαλονίκη χθες 
Παγκρήτια κινητοποίηση πραγματοποιείται στο Ρέθυμνο από  τα Σωματεία της Κρήτης που συσπειρώνονται στις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.
Συγκέντρωση των συνταξιούχων θα γίνει και στο Αγρίνιο, την Τετάρτη 22 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας.
Ο νέος κύκλος των κινητοποιήσεων ξεκίνησε χτες από τη Θεσσαλονίκη, όπου συνταξιούχοι απ' όλα τα Ταμεία συγκεντρώθηκαν έξω από το ΙΚΑ της Αριστοτέλους. (Δείτε ΕΔΩ βίντεο)
Κεντρικά αιτήματα των συνταξιούχων είναι:
  • Καμία περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
  • Άμεση επαναφορά των δώρων Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, για όλους.
  • Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους κάτω από 65 χρόνων.
  • Άμεση έκδοση κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά των προγραμμάτων λουτροθεραπειών και κοινωνικού τουρισμού.
  • Άμεση συνταξιοδότηση στους επαγγελματίες που θεμελιώνουν δικαίωμα.
  • Κάλυψη σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις, θεραπεία δωρεάν σε όσους το έχουν ανάγκη, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
  • Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις.
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Χτες, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση των συνταξιούχων της Μαγνησίας, που έγινε στο ΕΚ Βόλου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, συζητήθηκε η οργάνωση των επόμενων κινητοποιήσεων. Οι συνταξιούχοι θα πάρουν μέρος στη συγκέντρωση κατά της ανεργίας στις 4 Οκτώβρη και την 1 Νοέμβρη, στην Αθήνα. Για την προετοιμασία της συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση, την Τρίτη, 14/10, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με την παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας, Παν. Πάλμου. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στο ΠΕΔΥ και στο νοσοκομείο Βόλου.
Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων.