Εκδήλωση - αφιέρωμα στον κομμουνιστή και σπουδαίο δημιουργό Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή διοργάνωσαν στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Στην εκδήλωση χαιρέτισε η Αλεξάνδαρα Κρέμου, σύζυγος του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή (δείτε ΕΔΩ το βίντεο)
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιώργος Μηλιώνης (δείτε ΕΔΩ βίντεο), μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: 
«Ο κομμουνιστής λογοτέχνης Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής εντάχθηκε με την στάση ζωής του και την στράτευσή του στο ΚΚΕ η οποία ήταν ενιαία και αδιαίρετη με την λογοτεχνική του δημιουργία, στην χορεία εκείνων των πνευματικών προσωπικοτήτων που είχαν αταλάντευτη πίστη στην δυνατότητα της εργατικής τάξης και του λαού να γνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα και να μετατρέψει αυτή την γνώση σε δύναμη για να αλλάξει τον κόσμο.
Με τα μέσα της τέχνης του κατάφερε να φέρει στην επιφάνεια μέσω της δράσης των πρωταγωνιστών του το σύνολο των κοινωνικών αντιθέσεων που διαπερνούσαν την θυελλώδη εποχή στην οποία έζησε, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την "κίνηση" των ηρώων του στην ζωή και φωτίζοντας τις αιτίες της.
Χωρίς να παραγνωρίζει ποτέ τα συναισθήματα του αναγνώστη του, ο Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής τον κάνει να σκέπτεται και ακόμα περισσότερο τον καλεί σε συνειδητή δράση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Αποτυπώνοντας με εξαιρετική ενάργεια και με μεγάλη πρωτοτυπία θεμάτων, την μεγάλη λαϊκή εποποιία 40-50, ο συγγραφέας αναδεικνύει την τεράστια σημασία του οργανωμένου αγώνα που ψυχή του ήταν το ΚΚΕ, και την ίδια ώρα μέσα από τα έργα του διαφαίνεται το "πρόπλασμα" του αυριανού ανθρώπου, έτσι όπως γεννιέται, συμμετέχοντας με όλο του το είναι στον αγώνα του σήμερα.
Παρά τις απίστευτες δυσκολίες, ο Δημήτρης Ραβάνης.Ρεντής δημιούργησε ένα πολύ μεγάλο σε όγκο και ποιότητα έργο -σε όλα τα είδη του λόγου- ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η αρθρογραφία του στον "Ριζοσπάστη" μετά το 1974 καθώς η πένα του αναμετρήθηκε με όλους εκείνους που ήθελαν να βάλει το ΚΚΕ «νερό στο κρασί του», χάνοντας την επαναστατική του ψυχή.
Ολη η θυελλώδης ζωή του Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή, του στιχουργού εκτός των άλλων των επαναστατικών τραγουδιών "Σαν ατσάλινο τείχος", "Παιδιά σηκωθείτε", του Υμνου του ΔΣΕ και "Ο Μπελογιάννης" συμπυκνώνεται σε ένα απόσπασμα από την διαθήκη του: "Ο δημιουργός, όπως με δίδαξε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν μπορεί να μένει κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους, παρατηρητής και «κριτής», αλλά ν' αγωνίζεται στα πεζοδρόμια, τον ίδιο αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού"».
Στην εκδήλωση απαγγέλθηκαν ποιήματα και διαβάστηκαν αποσπάσματα από έργα του Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή, ενώ ακούστηκαν και τα επαναστατικά τραγούδια στα οποία έγραψε τους στίχους, συνοδευόμενα από οπτικό υλικό από τους αγώνες του Κόμματος και του λαϊκού, εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος (δείτε ΕΔΩ βίντεο).