Οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών ανεβάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο Λαζάραγας» («Τα σκοτάδια») του Γεώργιου Φωτιάδη, το Σάββατο 20 Δεκέμβρη, στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας Κρέμου 123 και Φιλαρέτου.
Το έργο του Γ. Φωτιάδη, αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά, με την έντονη ταξική κινητικότητα, της προεπαναστατικής Ρωσίας του 1905 όπως αυτά διαμορφώνονται μέσα από τη δυναμική του λαϊκού κινήματος σε συνθήκες όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων. Δεν είναι τυχαίο ότι έγραψε το «Λαζάραγα» («Τα σκοτάδια»), εμπνευσμένος από την επανάσταση του 1905 στο εργοστάσιο «Πουτίλοφ» της Αγ. Πετρούπολης.
Ο Λαζάραγας, από μικρός και ασήμαντος μικροαστός κατόρθωσε με κακούργα μέσα να γίνει «πομέτσικος» (μεσαίος γαιοκτήμονας) και να καταπιέζει όλους τους χωριάτες, να τους εκμεταλλεύεται. Ο Λαζάραγας είναι ένας πραγματικός κλέφτης αφού και η ταυτότητά του είναι κλεμμένη, καθώς σκότωσε τον πραγματικό Λαζάραγα και πήρε τη θέση του... Η εκτέλεση του έργου έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, αφού οι διάλογοι είναι στην ποντιακή διάλεκτο, αποδίδοντας στο μέγιστο βαθμό την ένταση και την έκφραση που ήθελε να προσδώσει ο συγγραφέας. Για τους μη κατέχοντες την ποντιακή γλώσσα, έχει προβλεφθεί παράλληλη προβολή των μεταγλωττισμένων διαλόγων.