Γέμισε το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας το Σάββατο 20 Δεκέμβρη, από εργαζόμενους και λαϊκές οικογένειες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Κομματικών Οργανώσεων Καλλιθέας του ΚΚΕ, να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Ο Λαζάραγας» («Τα σκοτάδια») του Γεώργιου Φωτιάδη. Η θεατρική ομάδα του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών καταχειροκροτήθηκε από το κοινό για την εξαιρετική εκτέλεση του έργου.
Ο Γ. Φωτιάδης έγραψε το έργο «Λαζάραγας» («Τα σκοτάδια»), εμπνευσμένος από την επανάσταση του 1905 στο εργοστάσιο «Πουτίλοφ» της Αγ. Πετρούπολης. Ο Λαζάραγας από μικρός και ασήμαντος μικροαστός κατόρθωσε με κακούργα μέσα να γίνει «πομέτσικος» (μεσαίος γαιοκτήμονας) και να καταπιέζει όλους τους χωριάτες, να τους εκμεταλλεύεται, να τους γονατίζει στους φόρους. Κι έπειτα θέλησε να τους πάρει και την τιμή τους. Αγριεμένοι οι χωρικοί αποφασίζουν να τον τιμωρήσουν...
Την παράσταση παρακολούθησαν η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου.
Δείτε εδώ ρεπορτάζ για το «Λαζάραγα», αλλά και ολόκληρο το θεατρικό έργο, όπως το ανέβασε ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών στις αρχές του 2014.