Σε σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας στο καφενείο της Φιλαρέτου και Αριστείδου, μίλησε και συζήτησε με τον κόσμο ο Γιώργος Μαυρίκος, το Σάββατο 10/1 το πρωί.

Κάλεσε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους μικροεπαγγελματίες, τους νέους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, να βγάλουν συμπεράσματα από τους γυρολόγους πολιτευτές, οι οποίοι πηδώντας από το ένα κόμμα στο άλλο, αποδεικνύουν ότι όλα τα άλλα κόμματα κινούνται στην ίδια γραμμή της Ε.Ε. και των απαιτήσεων των μονοπωλίων. Κατήγγειλε την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που επέβαλε προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αφού μοίρασε διαβεβαιώσεις στο μεγάλο κεφάλαιο ότι θα του εξασφαλίσει όρους ανάπτυξης για την κερδοφορία του, ζητάει από το λαό να τον ψηφίσει προκειμένου να του εξασφαλίσει καλύτερη διαχείριση της φτώχιας του.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις ανησυχητικές εξελίξεις από την αύξηση των εστιών πολέμου τόσο στην περιοχή μας, όσο και στον πλανήτη γενικότερα, κάλεσε τον καλοπροαίρετο κόσμο να θυμηθεί τι έλεγαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός (σήμερα ΣΥΡΙΖΑ) όταν έγιναν οι ανατροπές στα Σοσιαλιστικά κράτη: ότι θα τελειώσει ο ψυχρός πόλεμος και έρχεται περίοδος ειρήνης! Και σήμερα, που οι αντιθέσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων οδηγούν στη σφαγή τους λαούς, ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύττει με κάθε τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι μέσα στις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Αλήθεια, ποιος είναι αυτός που νοιώθει αριστερός και μπορεί να δεχτεί μια τέτοια θέση; Κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει το ΚΚΕ, γιατί την επόμενη μέρα, με όποια κυβέρνηση κι αν σχηματισθεί, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό τη ΝΔ, η τρόικα, η ΕΕ, ο καπιταλισμός και τα αντιλαϊκά μέτρα θα είναι εδώ και μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ μπορεί να οργανώσει τη λαϊκή αντιπολίτευση που θα σταματήσει τις αντιλαϊκές πολιτικές, θα οργανώσει με καλύτερους όρους την πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που απαιτούν τα μονοπώλια.