Σε συγκέντρωση του Κόμματος, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, μίλησε τη Δευτέρα 19 Γενάρη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος. Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια βουλευτής Β' Αθήνας και πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ποντίων Αθηνών.
Η Ρούλα Ελευθεριάδου κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους τα λαϊκά στρώματα να σκεφτούν και να ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους την «επόμενη μέρα». «Το ΚΚΕ, όπως είπε, δεν θα δώσει ανοχή ούτε μιας μέρας σε όποια κυβέρνηση προκύψει».
Αναφερόμενη ειδικά στους ομογενείς, σημείωσε ότι «η ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο κυνικότητας και υποκρισίας όταν λέει ότι θα παραχωρήσει σύνταξη σε περίπου σαράντα χιλιάδες υπερήλικους ομογενείς. Στην ουσία αναφέρεται στην επαναφορά ενός επιδόματος που έπαιρναν από τον ΟΓΑ οι ομογενείς και τους το έκοψαν». Υπενθύμισε δε ότι το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή είχε ζητήσει την αποκατάσταση αυτής της αδικίας σε βάρος των υπερήλικων και ανασφάλιστων ομογενών, εισπράττοντας την κάθετη άρνηση της τρικομματικής τότε κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.
Επίσης στην ομιλία της έκανε λόγο για θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά ανοχή από το ΚΚΕ, για να συνεχίσει μαζί του την αντιλαϊκή πολιτική, «για να σώσουμε από κοινού την Ευρωζώνη, τους μονοπωλιακούς ομίλους, όλους αυτούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση». Άλλωστε, όπως υπογράμμισε καμία κυβέρνηση που υλοποιεί τη στρατηγική της ΕΕ και των μονοπωλίων δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη ό,τι έχασε. «Να, γιατί χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, πρόσθεσε. Είναι το μόνο κόμμα που παλεύει για την ανάκτηση των απωλειών, για την αλλαγή των συσχετισμών με στόχο την ανατροπή. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα της ελπίδας και της προοπτικής για τους εργάτες, τους υπάλληλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τα λαϊκά στρώματα».
Παίρνοντας το λόγο, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι πέντε μέρες που απέμειναν μέχρι την κάλπη. «Να βάλουμε μια σειρά κρίσιμα διλήμματα στον κόσμο, στο λαό που βασανίστηκε από τις συνέπειες της κρίσης και σήμερα προβληματίζεται: Ποια πολιτική δύναμη μπορεί να σταθεί απέναντι στο σημερινό δικομματισμό, από θέσεις υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων; Ποιο κόμμα μπορεί να σταθεί, να κάνει αντιπολίτευση στην αυριανή κυβέρνηση, από ό,τι φαίνεται του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενο τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, πιέζοντας για την κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων, αλλά και για να μην παρθούν νέα μέτρα; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά "μόνο το ΚΚΕ" βρίσκεται στη σκέψη πολύ κόσμου. Και πρέπει αυτή η απάντηση να γίνει κριτήριο για την ψήφο του».
Αναφερόμενος στην προσπάθεια από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να καλλιεργηθεί είτε ο φόβος, είτε η ανοχή στα ψίχουλα, τόνισε ότι ειδικά ο κόσμος εκείνος που τα τελευταία χρόνια διεκδίκησε, πάλεψε, πρωτοστάτησε σε απεργίες και διαδηλώσεις, πίστεψε στον αγώνα να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, δεν μπορεί να δώσει ψήφο για ένα κουπόνι σίτισης. Να μην υποκύψει στη λογική που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ «από τα δέκα κι ένα να γίνει, κερδισμένοι είμαστε». Συμπλήρωσε ότι αυτή η προσπάθεια να μειωθούν οι απαιτήσεις του λαού πρέπει να απαντηθεί με ψήφο στο ΚΚΕ, αφού αυτή η ψήφος είναι σίγουρη για την επόμενη μέρα, δεν θα μεταλλαχτεί.
Τελειώνοντας, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η ανεργία, η ανέχεια, η φοροληστεία, το χρέος, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι δεσμεύσεις. Γι' αυτό πρέπει να είναι εδώ, δυνατό το ΚΚΕ στη Βουλή, δυνατή η λαϊκή φωνή. «Να τεντώσουμε τις δυνάμεις και τις δυνατότητες, συμπλήρωσε, να φτάσουμε και να βάλουμε τα πραγματικά διλήμματα στον κόσμο που βασανίστηκε και σκέφτεται, που δεν έχει μπει στη λογική της έκπτωσης. Ο κόσμος αυτός που εμπιστεύεται το ΚΚΕ και παρά την ιδεολογική τρομοκρατία λέει έξω από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, να εκφράσει αυτή του τη θέση και εκλογικά με το ΚΚΕ. Την επόμενη μέρα θα εκφράσουμε αυτή τη δύναμη σε καθημερινούς, δυναμικούς αγώνες. Για να σταθεί ο λαός στα πόδια του, να αντεπιτεθεί, να δει τη δυνατότητα που έχει να ζει νοικοκύρης, ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει».