Την καταδίκη της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την οποία δεσμεύονται και μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδας τα ταμειακά διαθέσιμα δημοσίων φορέων και οργανισμών, μεταξύ αυτών και των Περιφερειών, ζήτησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Κάλεσαν το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην την εφαρμόσει και να απαιτήσει την απόσυρσή της.
Κατήγγειλαν την Περιφερειακή Διοίκηση, που πρώτη απ’ όλους τους φορείς, με απόφασή της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26/3/2015, μετέφερε άγνωστο πόσα εκατομμύρια ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδας, με πρόσχημα την καλύτερη αξιοποίησή τους, κίνηση που αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στο να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών, που προεκλογικά ισχυριζόταν ότι δε θα πλήρωνε, αποδεικνύοντας ότι έλεγαν συνειδητά ψέματα για να δικαιολογήσουν την απόφασή τους.
Επεσήμαναν ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι απαράδεκτη, καθώς υποχρεώνει δήμους, περιφέρειες, νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους φορείς να παραδώσουν τα αποθεματικά των ταμείων τους, ενώ ταυτόχρονα εξαιρούνται τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που είναι εισηγμένα στο χρηματιστήριο και σημείωσαν ταυτόχρονα την υποκρισία των άλλων παρατάξεων, καθώς το μόνο παράπονο που έχουν είναι πως δεν προηγήθηκε διάλογος.
Κατήγγειλαν τον αντικομμουνισμό που κατέφυγαν στελέχη της πλειοψηφίας για να δικαιολογήσουν τη στήριξη σ’ αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης.
Τόνισαν επίσης ότι η εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μάρτη 2015, έρχεται εκ των υστέρων να καλύψει την προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 26/3/2015.
Απαίτησαν: Την καταδίκη της απαράδεκτης αυτής ενέργειας της κυβέρνησης και την απειθαρχία σ’ αυτή, γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα πόροι που πρέπει να διατίθενται σε έργα για την ανακούφιση του λαού της Αττικής, όπως αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης, παιδικοί σταθμοί, σχολεία κ.ά., με ευθύνη της περιφερειακής αρχής θα καταλήγουν σε δόσεις του χρέους που δημιουργήθηκε από το μεγάλο κεφάλαιο και που για άλλη μια φορά θα κληθεί να το πληρώνει ο λαός και την ανάκληση της απόφασης της 26ης Μάρτη 2015 και η περιφερειακή αρχή να απαιτήσει την επιστροφή των αποθεματικών της, αλλά και όλων των άλλων φορέων στα ταμεία τους.
Η Διοίκηση, ευθυγραμμισμένη με την κυβέρνηση και με τη στήριξη των παρατάξεων των ΑΝΕΛ και του Αντώνη Γάκη, αποφάσισε να πειθαρχήσει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να παραχωρήσει τα αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής βορά στις ορέξεις των δανειστών.
Σε άλλο σημαντικό θέμα της συνεδρίασης που αφορά στη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2015-2016, περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τόνισαν ότι θα συνεχιστεί η γάγγραινα που ταλαιπωρεί γονείς και μαθητές, καθώς είναι ακόμα σε ισχύ η ΚΥΑ 24001/ 2014 που εξαιρεί πολλούς μαθητές λόγω χιλιομετρικής απόστασης. Επεσήμαναν ότι οι λεωφορειούχοι ήδη έχουν ξεκινήσει τη διακοπή δρομολογίων επειδή είναι απλήρωτοι. Τόνισαν, τέλος, ότι η πρόταση που έχει καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση», για ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν φορέα μεταφοράς μαθητών, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση και πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα, για να μη γινόμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές.
Τέλος, η Διοίκηση της Περιφέρειας αρνήθηκε να συζητηθούν δύο θέματα που κατέθεσαν οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αφορούσαν το πρώτο στη λήψη απόφασης - ψηφίσματος, σχετικά με τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους πρόσφυγες και το δεύτερο στην έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που η δίκη των στελεχών της έχει αρχίσει, δεσμευόμενη ότι θα έρθουν για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30 Απρίλη.