Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Κέντρου Καλλιθέας, το Σάββατο το πρωί στο καφενείο του Μαυρόπουλου. Ομιλητής ήταν το μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Ανοίγοντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, την διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ, στην συμφωνία που έχει καταλήξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, στις απαράδεκτες, αντιδραστικές και αντιλαϊκές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές μας.
Όπως είπε, όλες οι πολιτικές που ακολουθούνται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν την συγκατάθεση του μεγάλου κεφαλαίου και όλων των άλλων πολιτικών κομμάτων, εξυπηρετούν τις μονοπωλιακές απαιτήσεις για ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση της αμοιβής της εργασίας, των συντάξεων κ.α. δαπανών που αφορούν τις λαϊκές οικογένειες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα και να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου. Χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα επικίνδυνη τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί «αξιοποίησης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας», η οποία, προκειμένου να ικανοποιήσει τη δίψα του μεγάλου κεφαλαίου για συμμετοχή στις νέες ενεργειακές «οδούς», δεν διστάζει να βαθαίνει τη συμμετοχή μας και να φέρνει κοντύτερα τον λαό μας στα μέτωπα του πολέμου που ανοίγουν οι ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Κάλεσε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να σηκώσουν κεφάλι, να απαιτήσουν την κάλυψη όλων των αναγκών τους, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τη Λαϊκή Συμμαχία. Δεν έχουν κανένα όφελος να τρέχουν κάτω από τις ξένες σημαίες της αστικής τάξης και των πολιτικών της εκπροσώπων. Είναι ώρα να συστρατευθούν με το Κόμμα τους το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που μιλάει για εργατική εξουσία, για κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με βάση τις λαϊκές ανάγκες, το μόνο Κόμμα που έχει φιλολαϊκή πρόταση για έξοδο από την κρίση, με έξοδο από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων. Η συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στα 16 χρόνια του ΠΑΜΕ την Κυριακή 26 Απρίλη και στη μεγάλη μάχη για την επιτυχία της απεργίας της 1ης Μάη.