Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/4 η συγκέντρωση - συζήτηση των ΚΟ Τζιτζιφιών και Κέντρου Καλλιθέας του ΚΚΕ. Η ανταπόκριση από τον κόσμο συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα θετική δείχνοντας ότι τελικά ο χώρος ήταν μικρός. Στη συγκέντρωση μίλησε η Μαρία Θεοφιλή μέλος του Γραφείου της Ε.Π. της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
Ανοίγοντας την ομιλία της, αναφέρθηκε στις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και ειδικά στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη στην ΕΕ, το αποτέλεσμα των οποίων, ανεξάρτητα ποια μορφή θα έχει, θα είναι δυσβάσταχτο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γρήγορα πέταξε τον αντιμνημονιακό μανδύα της, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ, που έγκαιρα ενημέρωσε το λαό ότι πρόκειται για αντιλαϊκή κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με γνώμονα τα οφέλη των ντόπιων μονοπωλίων.
Όπως είπε, «μέσα στην ΕΕ, όποια διαπραγμάτευση και να γίνει, θα εξυπηρετεί τις μονοπωλιακές απαιτήσεις για ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση της αμοιβής της εργασίας, των συντάξεων κ.α. δαπανών που αφορούν τις λαϊκές οικογένειες, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ανταγωνιστικότητα και να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου».
«Ο λαός, συνέχισε, θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, γιατί η ιδιαίτερα επικίνδυνη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί «αξιοποίησης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας», βαθαίνει τη συμμετοχή μας και φέρνει κοντύτερα τον λαό μας στα μέτωπα του πολέμου που ανοίγουν οι ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Κάλεσε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συστρατευτούν με το Κόμμα τους το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που έχει φιλολαϊκή πρόταση διεξόδου από την κρίση, η οποία προϋποθέτει έξοδο από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι το κόμμα που μιλάει για εργατική εξουσία, για κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με βάση τις λαϊκές ανάγκες. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπήρχε από το κοινό είναι ότι ακολούθησε πλήθος ερωτήσεων και τοποθετήσεων.