Σε μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα μίλησε το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτέμβρη η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η Ελ. Μπέλλου κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους μαζί με το ΚΚΕ να ανοίξουν το δρόμο «για την Ελλάδα που αφέντης της στην οικονομία και την πολιτική, δηλαδή κυρίαρχος στα μέσα παραγωγής και στα όργανα εξουσίας, θα είναι αποκλειστικά και μόνο ο εργαζόμενος. Τότε μόνο θα ικανοποιηθούν οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες».
Τόνισε ότι «μόνο ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, και ως λαϊκή αντιπολίτευση στη Βουλή, μπορεί να ανοίξει το δρόμο, μπορεί να φέρει μαζική λαϊκή ανάταση, θέληση, δράση και να εμποδίσει την πραγματοποίηση των σχεδιαζόμενων αντιλαϊκών μέτρων, αλλά και να οδηγήσει στη μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή προοπτική, στην εργατική εξουσία, με ρήξη και ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας».
Η Ελ. Μπέλλου κάλεσε τους εργαζόμενους και τους νέους να μη συμβιβαστούν με την παραπαιδεία, να μην εξαντλήσουν την επιλογή τους στο ποιο κόμμα θα φέρει το 13% ή το 23% στο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, να μη συμβιβαστούν με μια 5μηνη δουλειά μισοασφαλισμένοι, μισοπληρωμένοι.
«Οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνθρωποι της δουλειάς, του μόχθου πρέπει να ξεφύγουν από τα δεσμά της καπιταλιστικής χειραγώγησης» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι ο πυρήνας της σήψης είναι η καπιταλιστική εκμεταλλευτική σχέση και αυτή πρέπει να καταργηθεί.