Μαζική προσέλευση ανθρώπων κάθε ηλικίας στη μεγάλη νεανική γιορτή της ΚΝΕ, στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» που άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης, τις πύλες του στο Πάρκο «Αντ. Τρίτση» στο 'Ιλιον.  όπου η ΚΝΕ έχει στήσει τη δική της «κόκκινη πολιτεία» και στέλνει μήνυμα ελπίδας, αγώνα,
Με σύνθημα τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες... Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές», οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Οκτώβρη. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου)
Το Σάββατο στις 20.45 θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Στις 20.30 θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης. (Δείτε ΕΔΩ σποτ)
Εκτός από το γνωστό πλούσιο πρόγραμμά του, τη συνάντηση αγαπημένων καλλιτεχνών επί σκηνής, τα αφιερώματα και τις εκθέσεις, στο χώρο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται ακόμα θεματικές συζητήσεις, παρουσίαση project και συλλογικών εργασιών. Στο Φεστιβάλ, επίσης, φιλοξενούνται περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων και κέντρων πρόληψης, αθλητικές δραστηριότητες και η Διεθνούπολη. Πλούσιο είναι το πρόγραμμα και στο Μαθητικό Στέκι καθώς και στον Παιδότοπο
Στο χώρο  υπάρχει, επίσης, έκθεση με τίτλο «Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης. Κάτω από την ίδια σημαία συνεχίζουμε. Μέχρι τη νίκη», που θα είναι αφιερωμένη στους τιμημένους νεκρούς του αγώνα, στους αλύγιστους της ταξικής πάλης, στους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, που σε συνθήκες ανείπωτων διωγμών, κράτησαν ψηλά τη σημαία της κοινωνικής απελευθέρωσης από τα δεσμά της ταξικής εκμετάλλευσης. Έμειναν όρθιοι στις εξορίες και τις φυλακές του αστικού κράτους, στη διάρκεια ολόκληρης της ιστορικής περιόδου από τη δεκαετία του '20 έως τη χούντα 1967 - 1974. Η έκθεση θα περιλαμβάνει πρωτότυπο αρχειακό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο της ΚΕ του ΚΚΕ, που πρώτη φορά εκτίθεται δημόσια. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)