«Όχι στους πλειστηριασμούς
Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη
Κάτω οι φόροι».
Με αυτό το σύνθημα σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και γυναικών διοργανώνουν την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, διπλή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας.
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή διπλή κινητοποίηση απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και η ΟΓΕ.
Πιο συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του «καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, του συνταξιούχους, τη νεολαία στη διπλή κινητοποίηση την Πέμπτη 19 Νοέμβρη που διοργανώνουν σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και γυναικών στις 11 το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδας».
Στην ανακοίνωση-κάλεσμα το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Να απαντήσουμε δυναμικά στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση με τη γνωστή διαδικασία του "κατεπείγοντος" και αφήνει χωρίς προστασία χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες, ανοίγοντας το δρόμο και για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Το νέο πολυνομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μας βρει στο δρόμο του αγώνα σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά. Σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά όλοι μια γροθιά να μην αφήσουμε κανένα λαϊκό σπίτι απροστάτευτο απέναντι στους πλειστηριασμούς, στις διακοπές ρεύματος.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να δυναμώσει η παρέμβαση των σωματείων! Κανένας μόνος του. Συλλογικά ν’ απαντήσουμε.
Να βάλουμε φρένο συνολικά στην πολιτική που καθημερινά μας πτωχεύει, που μας οδηγεί στην εξαθλίωση, που αναδεικνύει με κάθε τρόπο τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.
Ο δρόμος της αντεπίθεσης για την ανάκτηση των απωλειών και της ανακοπής νέων βάρβαρων μέτρων απαιτεί μαζικό, οργανωμένο, προσανατολισμένο αγώνα απέναντι στον πραγματικό αντίπαλο που σήμερα μας ξεζουμίζει σε δικαιώματα, μισθούς, διαλύει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, κλέβει τον ιδρώτα μας, τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Να απαντήσουμε στην εξουσία του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση, στην ΕΕ με ανέβασμα της μαχητικότητάς μας, με οργάνωση στα σωματεία, με ανάπτυξη των συλλογικών διαδικασιών, με νέα απεργία».
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή διπλή κινητοποίηση απευθύνει και η ΠΑΣΕΒΕ που στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων σημειώνει: «Συνάδελφοι, πρέπει να αντιδράσουμε, να δώσουμε απάντηση. Οργανώνουμε την αντίσταση στα μέτρα που μας αφανίζουν. Δίνουμε αγωνιστικό "παρών" καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων.Μαζί με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων». (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ).
Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η ΟΓΕ. Στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Δεν θα αφήσουμε καμιά γυναίκα, κανένα λαϊκό νοικοκυριό στα νύχια των τραπεζιτών! Υψώνουμε το δικό μας τείχος: Της λαϊκής οργάνωσης και αλληλεγγύης. Και το νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα μας βρει στο δρόμο του αγώνα, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε γειτονιά καθημερινά, όχι μόνο στις 19 Νοέμβρη που ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του "κατεπείγοντος"». (Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΓΕ).