Ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης από κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ και τη νέα φοροεπιδρομή διαδήλωσαν σήμερα, μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, χιλιάδες απεργοί από κάθε κλάδο δουλειάς, άνεργοι, συνταξιούχοι, γυναίκες και νέοι. Με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ κάλεσαν σε πανελλαδικό πανεργατικό ξεσηκωμό «γιατί η Ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα».
Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση της Αθήνας, στην οποία παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος στη συγκέντρωση έκανε δήλωση. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Χιλιάδες απεργοί έστειλαν μήνυμα αντίστασης στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενάντια στο νέο προϋπολογισμό που φέρνει νέες μειώσεις στις συντάξεις και στις παροχές, ενάντια στη νέα φοροκαταιγίδα. Με τη μαζική τους συμμετοχή έδωσαν απάντηση στην κάθε απάντηση της εργοδοσίας για εκφοβισμό και απεργοσπασία, έδωσαν απάντηση στις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν βάλει και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια και ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή, μέσω της Πανεπιστημίου. Στην κεφαλή ήταν τα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και με τα τύμπανά τους έδιναν το ρυθμό στα συνθήματα όπως «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή», «Αυτή η πολιτική, η αντιλαϊκή, με πάλη ταξική θα ανατραπεί».
«Κεφάλαιο – κυβερνήσεις - ΕΕ διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Εργατικό λαϊκό μπλόκο ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική» έγραφε το κεντρικό πανό του ΠΑΜΕ. 
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και συνδικαλιστές από τις ΗΠΑ, προσκεκλημένοι από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.
Στο βήμα της συγκέντρωσης στην Ομόνοια ανέβηκε πρώτος ο Νίκος Παπαναστάσης μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων για την υπεράσπιση του Ασφαλιστικού. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων κάλεσε να μην υπάρξει καμία εμπλοκή και καμία συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τόνισε: «Ούτε Γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Να μην υπάρξει καμία διευκόλυνση για τις στρατιωτικές επιδρομές στη Συρία και να κλείσουν οι βάσεις». Ανέφερε ότι οι ιμπεριαλιστές αξιοποιούν τους δολοφόνους που δημιούργησαν όπως το ISIS για να επιτεθούν στους λαούς και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι συνένοχη διότι στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Ν. Παπαναστάσης κάλεσε τους απόστρατους και τους εν ενεργεία αξιωματικούς στα Σώματα Ασφαλείας να απομονώσουν παντού τη Χρυσή Αυγή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το γνήσιο πατριωτισμό. «Είναι ιδεολογικοί απόγονοι του Χίτλερ και του Μεταξά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα στάθηκε στην ανάγκη αποκατάστασης των μισθολογικών των ενστόλων.
Ακολούθησε ο Σπύρος Μαρίνης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και του ΔΣ της ΔΟΕ και κάλεσε σε οργάνωση του αγώνα «ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών» (...) Μέσα στον αγώνα και την πάλη ώστε να αλλάξουμε το σημερινό αρνητικό συσχετισμό, ώστε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης, να έχουμε ανάπτυξη που μοναδικό κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».