ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ FORTHNET – NETMED
(Αρ. Διαταγής Πρωτοδικείου 523/2013)
                                                                                                                                   22/12/2015

Δελτίο Τύπου για την Τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας

Στις 22 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση ανάμεσα στο επιχειρησιακό μας Σωματείο και την εργοδοσία της Forthnet με αιχμή την επαναπρόσληψη των απολυμένων Συναδέλφων μας και την απόσυρση της αγωγής που έχει καταθέσει η διοίκηση ενάντια στο Σωματείο.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης έρχεται σαν συνέχεια της επίθεσης στα δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες στον όμιλο Forthnet και ταυτόχρονα έρχεται να παίξει το ρόλο του «λαγού» στο συνολικό χτύπημα που ετοιμάζει η αστική τάξη και τα κόμματά της. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι τόσο εξόφθαλμη, που ακόμα και οι ίδιοι οι αστικοί θεσμοί παρότρυναν την εργοδοσία να βρει τρόπο να επαναπροσλάβει τους απολυμένους Συναδέλφους μας («να επιδιωχθεί η άρση της μεταξύ τους διαφοράς και εν προκειμένω η απορρόφηση των 3 απολυμένων»). Παρότι είχε επιδιωχθεί από το Σωματείο μας η παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, αυτή ήταν απούσα.

Για εμάς όμως, η μάχη αυτή είναι ξεκάθαρο ότι θα κριθεί από τη συμμετοχή των εργαζόμενων στο Σωματείο, από τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, στη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα ξεκινώντας από την συμμετοχή στην απεργία στις 23 Δεκέμβρη. Η επαναπρόσληψη των απολυμένων Συναδέλφων θα είναι μεγάλη νίκη των εργαζομένων της Forthnet, θα είναι νίκη των εργαζόμενων όλου του κλάδου. Θα είναι μια ηχήρη απάντηση στα σχέδια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης για κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών, στο επικείμενο αντεργατικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας Τετάρτη 23 Δεκέμβρη και ώρα 3μμ στο κτίριο του Ταύρου.
Συζητάμε – οργανώνουμε – αποφασίζουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας!


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ: Ο Πρόεδρος : Κων/νος Θεοδωρόπουλος 6936673776

Ο Γραμματέας : Μπαμπανιώτης Δημήτρης 6977481731