Από την απεργία στην Καλλιθέα
Με μεγάλη - σχεδόν καθολική - συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία στη «Forthnet». Οι εργαζόμενοι και το επιχειρησιακό σωματείο διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων που πρόσφατα απέλυσε η εργοδοσία, μεταξύ αυτών και τρία εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου. Παράλληλα, καταδικάζουν την επίθεση στο επιχειρησιακό τους σωματείο. Η εταιρεία έχει καταθέσει αγωγή ενάντια στο σωματείο και το σέρνει το Φλεβάρη στο δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι εγγράφει ως μέλη του «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι απεργοί βρέθηκαν έξω από τα κτήρια της επιχείρησης στον Ταύρο, την Καλλιθέα και τον Κολωνό, περιφρουρώντας την απεργία την οποία είχαν αποφασίσει σε Γενική Συνέλευση την περασμένη Πέμπτη. Στο πλευρό τους είχαν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας,  ενώ την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν μια σειρά σωματεία. Στην τριμερή συνάντηση που έγινε την παραμονή της απεργίας στο υπουργείο Εργασίας, το σωματείο ζήτησε την επαναπρόσληψη των απολυμένων και την απόσυρση της αγωγής. Την ίδια μέρα, ωστόσο, η εργοδοσία της «Forthnet - Nova» προχώρησε σε οχτώ ακόμα απολύσεις.
Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων της «Forthnet» εκφράζουν με ανακοινώσεις τους, μεταξύ άλλων, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «Στέφενσων» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης».