Ισχυρό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική, που απειλεί να τους ξεκληρίσει, έχουν στήσει στην Αθήνα χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους κι ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων από την Αττική, στο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, με απόφαση 68 μπλόκων απ' όλη τη χώρα.
Η πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με αγρότες από πολλές περιοχές της χώρας, οι οποίοι με επικεφαλής τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας μπήκαν με εντυπωσιακό τρόπο στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί, μαζί τους ένωσαν τη φωνή τους εργαζόμενοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες από την Αθήνα. Εξάλλου, από νωρίς, εκπρόσωποι εργατικών σωματείων σε μια κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης, συνέβαλαν ώστε να στηθούν οι σκηνές και να μαγειρευτεί το φαγητό για την αγωνιζόμενη αγροτιά.
Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. (Δείτε ΕΔΩ δήλωση του Δ. Κουτσούμπα)
Νωρίτερα, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και με επικεφαλής τα τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας πλημμύρισαν την πλατεία Συντάγματος, όπου με θέρμη και ενθουσιασμό τους υποδέχτηκαν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα του Λεκανοπεδίο με σύνθημα «Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά».
Από το πρωί, οι αγρότες ξεκίνησαν από τα χωριά τους για την Αθήνα, με όλα τα μεταφορικά μέσα: Με τρακτέρ που θα κινηθούν από τα μπλόκα, κυρίως από αυτά που βρίσκονται πιο κοντά στην Αθήνα. Με λεωφορεία που ναυλώνονται. Με τρένα και ΙΧ αυτοκίνητα. Με καράβια.