Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, οι συμμετέχοντες σε αυτήν, με τα πανό των σωματείων και φωνάζοντας συνθήματα, συγκροτήθηκαν σε διαδήλωση και προχώρησαν με πορεία προς τα Προπύλαια. Εκεί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ.
Με συνθήματα όπως «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών», «Κάναν το Αιγαίο θάλασσα νεκρών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», «Τα σύνορα τα κλείνουν, τους πρόσφυγες τους πνίγουν», οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που φέρνουν τον πόλεμο και την προσφυγιά.
Έξω από τα γραφεία της ΕΕ μίλησε ο Σταύρος Λίτσας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Τόνισε ότι στόχος της κινητοποίησης είναι να ανοίξει η συζήτηση στους χώρους δουλειάς για τους ιμπεριαλιστικους σχεδιασμούς, αλλά και να οργανωθεί η αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Όσον αφορά την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, υπογράμμισε πως αυτή έχει στόχο να εξασφαλίσει τα κέρδη των καπιταλιστών και όχι την προστασία των λαών.
«Η μεγαλύτερη αλληλεγγύη που μπορούμε να αναπτύξουμε είναι η οργάνωση της πάλης απέναντι στις αιτίες των προβλημάτων, δηλαδή η πάλη για την ανατροπή του συστήματος» τόνισε και κάλεσε κάθε σωματείο και κάθε εργαζόμενο να εντείνουν την αλληλεγγύη και να τη συνδυάσουν με το καθήκον της προετοιμασίας της 48ωρης απεργίας ενόψει της κατάθεσης του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
  • Το κάλεσμα για τη σύσκεψη και την πορεία υπέγραφαν τα εξής Συνδικάτα: Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκο, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδ. Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών, ΣΕΤΗΠ, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού Αττικής, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών «ΣΕΦΕΡΗΣ» και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.
Κάλεσμα συμμετοχής απηύθυνε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), ενώ την πρωτοβουλία στήριξαν επίσης η ΕΕΔΥΕ και η ΕΕΔΔΑ.



Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» η σύσκεψη με θέμα «Οργάνωση της πάλης ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης - ΕΕ - ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά. Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών και στους πρόσφυγες», μετά από κάλεσμα το οποίο απηύθυναν κλαδικά συνδικάτα της Αττικής σε σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, Επιτροπές Ειρήνης και άλλους μαζικούς φορείς της Αττικής. Μετά τη σύσκεψη ακολούθησε πορεία ως τα Προπύλαια όπου έγινε συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στα γραφεία της Ε.Ε.
Την εισηγητική ομιλία στη σύσκεψη έκανε ο Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος.
Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Ταατζετίν Τσολάκ, συνδικαλιστής από το Συνδικάτο Μεταφορών Τουρκίας.
Ακολούθησαν παρεμβάσεις που μετέφεραν την πείρα Λαϊκών Επιτροπών, σωματείων, Συλλόγων Γυναικών, φοιτητικών συλλόγων και ενώσεων ΕΒΕ, από την προσπάθεια και τις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναπτύξει, προκειμένου να οργανωθεί η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και παράλληλα να καταδικαστούν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και οι επεμβάσεις που ευθύνονται για τους πολέμους, τη φτώχεια, την προσφυγιά.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, ενώ συνεχιζόταν ακόμα η σύσκεψη, αντιπροσωπεία των συμμετεχόντων πήγε στην πλατεία Βικτωρίας, που βρίσκεται δίπλα στον κινηματογράφο, και παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί.