Δυναμικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Προσφυγικό πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ το απόγευμα της Παρασκευής. Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι εξέφρασαν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο, που είναι στη βάση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και με το οποίο υλοποιείται η πολιτική που θα δημιουργήσει μεγαλύτερη επιδείνωση στις συνθήκες εγκλωβισμού και καταστολής των προσφύγων, που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού τους, που τους χαρακτηρίζει πλέον ως παράνομους και στην ουσία κρατούμενους.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, όπου μίλησε ο Αλέκος Περράκης πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και στέλεχος του ΠΑΜΕ και ακολούθησε δυναμική πορεία στη Βουλή. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, έφτασε στα Προπύλαια ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
«Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Μέτρα ανακούφισης των προσφύγων», ανέγραφε η εξέδρα, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Οι πρόσφυγες δεν είναι τίτλοι στις ειδήσεις, δεν είναι για παζάρια και για επενδύσεις», «Κάναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών, όχι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών», «Όσο στο τιμόνι είναι τ' αφεντικά για τους λαούς θα έχει πολέμους - προσφυγιά», «Πνιγμένα παιδιά και ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός».

Η ομιλία του Αλ. Περράκη

Μιλώντας στα Προπύλαια ο Αλέκος Περράκης σημείωσε ότι με αυτή την συγκέντρωση «εκφράζουμε την καταδίκη μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας. Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα. Καταδικάζουμε την εμπλοκή της χώρας μας και απαιτούμε να σταματήσει κάθε συμμετοχή κάθε διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών. Καταδικάζουμε τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν και την υπογραφή της Ελληνικής Κυβέρνησης που είναι ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ευθύνονται για τον μαζικό τους εγκλωβισμό στην χώρα μας. Για την άθλια διαβίωσή τους, για τις επικίνδυνες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν».
Ο Αλ. Περράκης επεσήμανε ότι «αυτοί που σφάζουν τους λαούς στην περιοχή είναι οι ίδιοι που ισοπεδώνουν την ζωή των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων, με τα μέτρα που παίρνουν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους. Είναι οι εκπρόσωποι των μονοπωλιακών ομίλων, των πολυεθνικών. Οι ίδιοι απαιτούν ακόμη πιο φτηνούς εργαζόμενους».
Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τους αγώνες πιο μαζικά και μαχητικά τονίζοντας ότι «ο δρόμος της αμφισβήτησης, αυτού του δρόμου ανάπτυξης, της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των πολέμων που υπηρετεί τους λίγους, είναι αυτός που με την εργατική τάξη μπροστά, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορεί να καθυστερήσει, να εμποδίσει, να ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, να οδηγήσει και σε κάποιες κατακτήσεις. Πάνω απ’ όλα σε αυτό το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αλλάξει τάξη στην εξουσία, να ανοίξει ο δρόμος για άλλη νέα μορφή οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού, θα υψώνει τείχη στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και τους πολέμους». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)