Με ένα μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή σηματοδοτήθηκε η δεύτερη μέρα της 48ης απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. 
Με κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωμός. Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους. Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις» και με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων και αγροτών από την Αττική, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και πόλεις της Πελοποννήσου δόθηκε για δεύτερη απεργιακή μέρα η μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο-λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, που η κυβέρνηση μεθόδευσε τη συζήτησή τους το Σαββατοκύριακο στη Βουλή. 
Οι χιλιάδες διαδηλωτές διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους, δείχνοντας και με τη συγκέντρωση του Σαββάτου το δρόμο: Δυνάμωμα της συμμαχίας εργαζομένων - μικρομεσαίας αγροτιάς - αυτοαπασχολούμενων, που ενώνοντας τη φωνή τους, όπως και σήμερα στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, δυναμώνουν τον ενιαίο αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που επίσης ενιαία χτυπούν όλο το λαό. 
Στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, ε.α. υποναύαρχος ΠΝ και ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. 
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. (Δείτε ΕΔΩ δήλωσή του)  
Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή στις 10.00 το πρωί στο Σύνταγμα, αλλά και το απόγευμα στις 7.00.