Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες, άνθρωποι κάθε ηλικίας για τρίτη συνεχή μέρα με τα πανό και τις σημαίες των συνδικάτων και των ομοσπονδιών τους, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ βγήκαν στο δρόμο του αγώνα. Συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, όπου διαδήλωσαν για να τιμήσουν ταξικά την Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στο νομοσχέδιο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, το οποίο η κυβέρνηση σχεδιάζει να ψηφίσει σήμερα. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για το απόγευμα.
Στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας(Δείτε εδώ τη δήλωση)
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Λάζαρος Τσελεπής, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΕΠ. Ακολούθησε συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον πρόσφυγα».
Ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με τους αγώνες αυτής της περιόδου ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα στο Ασφαλιστικό, στη νέα φοροεπιδρομή τόνισε ο Γ. Πέρρος. Υπογράμμισε ότι η 1η Μάη είναι για όλη την εργατική τάξη ημέρα μνήμης αλλά κυρίως ημέρα ευθύνης για το πώς κάθε εργάτης θα πάρει μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης για να χτιστεί η συμμαχία όλων όσων βασανίζονται από τον ίδιο αντίπαλο τα μονοπώλια, την ΕΕ, των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, να ανοίξει ο δρόμος της δικής της προοπτικής.
Ο Γ. Πέρρος σημείωσε ότι η σημερινή μέρα είναι ημέρα ευθύνης για το πώς η εργατική τάξη θα οπλίσει το δικό της όπλο: την ταξική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Πώς θα βαδίσει το δικό της δρόμο χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια. Πώς θα προετοιμαστεί για νέους σκληρούς αγώνες για ρήξη με τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους.
Χιλιάδες εργαζόμενοι με τη μαζική τους παρουσία τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα έστειλαν  και μήνυμα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είναι όρθιοι, σκληροτράχηλοι, ανίκητοι για να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών τους.
Απέδειξαν ότι η σημερινή μέρα για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι αργία, είναι απεργία. Ιδιαίτερα σήμερα που στη Βουλή σχεδιάζει η κυβέρνηση τη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση.