11-5-2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://drive.google.com/file/d/0B8Wsk_gCFK85YURVY1BsVnp5a2M/view?usp=sharing

Έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις και τις συντονισμένες ενέργειες των Δημοτικών Παρατάξεων και του Δήμου Καλλιθέας, στις οποίες πρωτοστάτησε η Λαϊκή Συσπείρωση, δεν θα χρησιμοποιηθούν εν τέλει τα Ολυμπιακά Ακίνητα της περιοχής του Φαληρικού Όρμου για τη διεξαγωγή μεγάλων δικών, όπως είχε ανακοινωθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τέσσερις μέρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας, που αιφνιδιαστικά έφερε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στη Βουλή, αναζητείται νέα νομοθετική φόρμουλα για την αλλαγή του περιεχομένου της και την εξασφάλιση άλλου χώρου.

Χτες, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας και τον υπουργό Δικαιοσύνης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι έχει βρεθεί εναλλακτική λύση για τα ακροατήρια μεγάλων δικών, ενώ επανέρχονται τα περί αναπτυξιακού σχεδιασμού για το Φαληρικό μέτωπο, αφού όπως τόνισε δεν τίθεται σε αντιπαράθεση το δίπολο «ανάπτυξη ή δικαιοσύνη».

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Θα πρωτοστατήσουμε στην πάλη του λαού ώστε η παραλιακή ζώνη να αξιοποιηθεί βάση των λαϊκών αναγκών. Καλούμε το λαό της Καλλιθέας να προβληματιστεί όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είτε από τη μεριά της Κυβέρνησης, είτε της Περιφέρειας μιλάει για αξιοποίηση, αφού δεν αμφισβητεί το δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και έχει αποδείξει ότι δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα και οριστικά η παραπάνω απόφαση. Διεκδικούμε Δωρεάν, Ελεύθερη και Αποκλειστική χρήση των ολυμπιακών ακινήτων και εγκαταστάσεων της παραλίας για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, για πολιτισμό και ψυχαγωγία, μέσα από τον κρατικό σχεδιασμό με την συμμετοχή των μαζικών φορέων και της Τοπικής Διοίκησης.





Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας