9-5-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://drive.google.com/file/d/0B8Wsk_gCFK85NFd2Y2ZwUDN0ZHc/view?usp=sharing

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας που έγινε την Κυριακή 8/5 συζητήθηκε η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να παραχωρηθούν ολυμπιακά ακίνητα του παραλιακού μετώπου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για είκοσι (20) έτη, με σκοπό να χρησιμοποιηθούν ως δικαστικές αίθουσες.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 6/5 και χωρίς καμιά προηγούμενη συνεννόηση με τους Δήμους ή την Περιφέρεια, σε συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας(!), κατατέθηκε τροπολογία που υπογράφονταν από 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μάλιστα στην πλειονότητά τους προέρχονται από την επαρχία.
Η αιφνιδιαστική, φωτογραφική και εκπρόθεσμη αυτή τροπολογία, για την οποία το ΚΚΕ ψήφισε παρών, καταδικάζοντας ακριβώς την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ήρθε άρον – άρον όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με μια σειρά άλλα νομοθετήματα που έφερε προς ψήφιση τελευταία στιγμή: απαλλαγή καπιταλιστών- βιομηχάνων από το ειδικό τέλος κατανάλωσης του φυσικού αερίου, απαλλαγή των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων από τέλη πρόστιμα κ.α. (τροπολογία που αποσύρθηκε μετά από κατακραυγή του ΚΚΕ), πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δέσμευση ταμειακών αποθεμάτων φορέων Γενικής Κυβέρνησης όπως ΟΤΑ, Πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ΕΟΠΥΥ κλπ.
Η απόφαση αφορά τα λεγόμενα γραμμικά κτίρια της παραλίας (δίπλα από το Beach Volley). Τα κτίρια δηλαδή που επί της ουσίας απέκοψαν το δήμο μας από την παραλία δημιουργώντας ένα τείχος και δυσκολεύοντας την πρόσβαση του λαού σε αυτή και που για χρόνια μένουν κενά και αναξιοποίητα, αφού η χρήση τους προορίζονταν για εμπορικό σκοπό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών αναγκών.
Από την πλευρά μας, η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης εντάσσεται στη συνολικότερη πρόταση μας για την αξιοποίηση της παραλίας και των ακινήτων με βάση την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.
Η αξιοποίηση των ολυμπιακών ακινήτων και αυτών της παραλίας πρέπει να είναι υπέρ του λαού, αφού έχει πληρώσει από το υστέρημα του για την κατασκευή τους, για Δωρεάν, Ελεύθερη και Αποκλειστική χρήση για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας, μέσα από τον κρατικό σχεδιασμό με την συμμετοχή των μαζικών φορέων και της Τοπικής Διοίκησης.
Είναι βεβαίως υπαρκτή η ανάγκη για δικαστικές αίθουσες για τη γρήγορη και ορθή απονομή της δικαιοσύνης που υπερασπίζεται τα λαϊκά δικαιώματα. Δικαστικές αίθουσες όμως, κοντά στο φυσικό τους χώρο, δηλαδή στο εφετείο και στο χώρο άλλων δικαστηρίων, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη πρόσβαση διάδικων, δικηγόρων, δικαστών, κοινού, μέσων ενημέρωσης κλπ.

Για αυτούς τους λόγους απαιτούμε τώρα την απόσυρση του Νόμου!

Λέμε όχι στη μεταφορά δικαστηρίων στην παραλία. Η κυβέρνηση να λύσει άμεσα το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης δικαστικών αιθουσών με την ανεύρεση καταλληλότερων χώρων.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας να απαντήσει δυναμικά, να διεκδικήσει μαζικά και αγωνιστικά λύσεις που θα καλύπτουν ΔΩΡΕΑΝ τις πραγματικές ανάγκες του σε αθλητισμό, πολιτισμό, αναψυχή και ψυχαγωγία. Τα γραμμικά κτίρια της παραλίας να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας