Η Καλλιθέα πήρε την Τετάρτη τη σκυτάλη της πολύμορφης πολιτικής δραστηριότητας που είναι σε εξέλιξη από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με σύνθημα «Καμία ανοχή - Καμία υποταγή στην αντιλαϊκή πολιτική. Υπάρχει άλλος δρόμος: Λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία» και περιλαμβάνει πολιτικές συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα, για να ακούσουν την ομιλία από τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τους κάλεσε να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις για να απεγκλωβιστεί εργατικός - λαϊκός κόσμος από την πολιτική και την ιδεολογία του συστήματος, της εργοδοσίας, της ΕΕ και των κομμάτων τους. Για να ξεμπλέξει ο λαός από τις αυταπάτες και τις ψεύτικες ελπίδες ότι μπορεί ταυτόχρονα να κερδίζει και το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι.
Ο Τ. Δημουλάς στάθηκε ιδιαίτερα στα πολύτιμα συμπεράσματα που μπορεί να αντλήσει ο εργατόκοσμος από τα τελευταία χρόνια που είναι σε εξέλιξη η καπιταλιστική κρίση, αλλά και από το τελευταίο διάστημα που ξεδιπλώθηκαν σημαντικοί αγώνες, δείχνοντας δυνατότητες και δυσκολίες της ταξικής πάλης. Όπως είπε, οι πολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν τις βασικές εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις του Κόμματος για την εξέλιξη και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, που από οπορτουνιστικό ανάχωμα εξελίχθηκε σε σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που βάζει γερές πλάτες στήριξης του καπιταλιστικού συστήματος.
«Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 17 μήνες, ανέφερε, οι οξύτατοι ανταγωνισμοί στην ΕΕ, η πορεία των διαπραγματεύσεων επιβεβαιώνουν όλα όσα έλεγε το ΚΚΕ: Ότι δεν γίνεται να διαχειριστείς την καπιταλιστική κρίση και να μην την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, ο λαός. Ότι τα μνημόνια θα είναι διαρκείας, όπως και ότι οι απειλές για ενδεχόμενη χρεοκοπία μέσω "GREXlT" θα παραμένουν όσο η ελληνική καπιταλιστική οικονομία θα συνεχίζει να βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, όσο θα δυσκολεύεται να περάσει στη φάση της ανάκαμψης».
Ο Τ. Δημουλάς στάθηκε επίσης στην προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει με την προπαγάνδα του τους εργαζόμενους ότι πρέπει να πανηγυρίζουν γιατί δήθεν τα μέτρα που πήρε θα είναι τα τελευταία και ότι «φαίνεται φως στην άκρη του τούνελ». Απαντώντας τόνισε ότι κανένας δεν μπορεί να πιστέψει τον ΣΥΡΙΖΑ και έφερε ως παράδειγμα τους εκατοντάδες εργαζόμενους του «Athens Ledra» και άλλων επιχειρήσεων που αυτές τις μέρες έμειναν στο δρόμο, αλλά και τους χιλιάδες άλλους που είτε είναι απολυμένοι, είτε απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Όπως είπε συμπερασματικά ο Τ. Δημουλάς, δεν υπάρχει προηγούμενο στον καπιταλιστικό κόσμο που να υπήρχε κέρδος στους καπιταλιστές, θωράκιση της εξουσίας τους χωρίς να βγαίνουν αυτά από το πετσί των εργαζομένων, από την εκμετάλλευση του ιδρώτα τους και από το κόψιμο κατακτημένων δικαιωμάτων τους.
Αναφερόμενος στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, ο Τ. Δημουλάς υπογράμμισε ότι ο λαός πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι σήμερα υπάρχει δυνατότητα να καταπολεμηθούν η φτώχεια, η ανασφάλεια για τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, το άγχος για το μέλλον της νέας γενιάς, που είτε αποκλείεται μαζικά από την παραγωγή, είτε μεταναστεύει, είτε μπαίνει στην παραγωγή με πολύ χειρότερους όρους απ' ό,τι η προηγούμενη γενιά. Όπως είπε, η διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο που έχει επεξεργαστεί το ΚΚΕ, με την πολιτική του πρόταση για τη Λαϊκή Εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτή είναι, συμπλήρωσε η «ρεαλιστική και ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες που υποβάλλεται σήμερα ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. (...)
Αυτός ο δρόμος προϋποθέτει ένα ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα. μια μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία ανάμεσα στην εργατική τάξη και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που θα μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της. Προϋποθέτει λαό οργανωμένο και αποφασισμένο για πραγματικές συγκρούσεις και ρήξεις μέχρι την τελική νίκη. (...) Απαιτεί οργανωμένο κίνημα με σαφή αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Κίνημα μαζικό, ριζωμένο στο λαό. Απαιτεί ενισχυμένο ΚΚΕ και αλλαγές στο συσχετισμό των δυνάμεων. Να, γιατί λέμε παντού ισχυρό ΚΚΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, χωριό, εκπαιδευτικό ίδρυμα...»
Τέλος, ο Τ. Δημουλάς προειδοποίησε τους συγκεντρωμένους ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει το νέο γύρο επίθεσης, με αιχμή της τα Εργασιακά, σημειώνοντας ότι τώρα δεν χωράνε αναστολές, καθυστερήσεις και απογοητεύσεις: «Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα χρειάζεται να δείξουν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να μην αφήσουν την εργοδοσία και την κυβέρνηση να κερδίσουν χρόνο στη φάση της προετοιμασίας για τη νέα επίθεση».