https://drive.google.com/file/d/0B8Wsk_gCFK85MmdaS2V4b1BSY3M/view?usp=sharing
Κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας «ΛΕΟΣ ΑΕ» στην Καλλιθέα πραγματοποίησαν το Σάββατο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση υπαλλήλου από το κατάστημα, όταν αντέδρασε στην εργοδοτική τρομοκρατία.
Ο υπάλληλος απολύθηκε μετά τη συμμετοχή του στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 6 - 7 Μάη, αλλά και την άρνησή του να αποδεχτεί κάμερες στο χώρο εργασίας και να συμμορφωθεί σε «καθηκοντολόγιο» που εξέδωσε η εταιρεία, άσχετο με όσα απορρέουν από τη σύμβαση των εργαζομένων.
Όπως καταγγέλλουν τα εργατικά σωματεία που οργάνωσαν την κινητοποίηση, ο εργοδότης παραδέχτηκε ότι η απόλυση είναι εκδικητική και ότι «ο εργαζόμενος δεν γίνεται να απεργεί». Τα σωματεία καταγγέλλουν ακόμη, ότι η εργοδοσία μεθοδεύει την απόλυση και άλλου εργαζόμενου, ο οποίος είναι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΕΛΕΠΑ.
Τα σωματεία με συνθήματα και ανακοίνωση που μοίρασαν στους περαστικούς, κάλεσαν σε δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στην επίθεση ΕΕ - κυβέρνησης - εργοδοσίας και απαίτησαν:
  • Να παρθεί πίσω η απόλυση.
  • Να αφαιρεθούν οι κάμερες από το κατάστημα που τοποθετήθηκαν μόνο για τον έλεγχο των εργαζομένων.
  • Να σταματήσει η εντατικοποίηση της εργασίας και η προσβολή της προσωπικότητας των εργαζομένων μέσω του «καθηκοντολόγιου».
  • Να σταματήσει κάθε προσπάθεια απόλυσης και άλλου εργαζομένου.