Με συνθήματα όπως «Καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή, στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή» και «ο μόνος δρόμος είναι η πάλη των λαών, ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών» και με μια μαζική και δυναμική  πορεία προς της Αμερικανική Πρεσβεία, που διοργάνωσαν την Πέμπτη, η ΕΕΔΥΕ, Εργατικά Συνδικάτα, Σωματεία Αυτοαπασχολούμενων, Σύλλογοι Γυναικών, Φοιτητικοί Σύλλογοι και φορείς του λαϊκού κινήματος, καταδικάστηκαν οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί που εξυφαίνονται με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, αλλά και η συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτούς. 
Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (Δείτε εδώ την ομιλία του), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. ΠΝ, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) (Δείτε εδώ τον χαιρετισμό του).
Στην κινητοποίηση, παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔ. Κουτσούμπας. (Δείτε εδώ την δήλωση).
Τα συνθήματα στο πανό έδωσαν το στίγμα της κινητοποίησης απαιτώντας: «Κλείστε τώρα τις Βάσεις και τα στρατηγεία, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ τα σφαγεία» και «Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, να κλείσουν οι Βάσεις, έξω το ΝΑΤΟ».
Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν προκειμένου:
  • Να καταδικαστεί αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και η Σύνοδος Κορυφής στη Βαρσοβία που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
  • Να καταγγελθεί η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εµπλέκει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες.
  • Να απαιτηθεί το ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - Να κλείσουν τώρα οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά εµπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.
Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στη Λάρισα, τα Χανιά και τη Σάμο (Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά).
Η κινητοποίηση εντάσσεται στην καμπάνια του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) με σύνθημα «Ναι στην Ειρήνη - Όχι στο ΝΑΤΟ», στο πλαίσιο της οποίας διοργανώνει διεθνή διάσκεψη κατά του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιούλη, τις ίδιες μέρες που συνέρχεται η πολεμική μηχανή του ιμπεριαλισμού σε Σύνοδο Κορυφής. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).
Παράλληλα, με το σύνθημα «ΝΑΤΟ και ΕΕ μόνιμη απειλή για τους λαούς. Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για ειρήνη, κοινωνικά δικαιώματα, το σοσιαλισμό», η Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Πρωτοβουλία οργανώνει σημαντική παρέμβαση - παρουσία στη Βαρσοβία τις μέρες της διεξαγωγής της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο πολύμορφης δράσης σε κάθε χώρα ενάντια στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και τη σύναξη της στην πρωτεύουσα της Πολωνίας. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά).