Συλλογικές Συμβάσεις σύμφωνα με τις εργατικές λαϊκές ανάγκες απαίτησαν εργαζόμενοι και άνεργοι στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ύστερα από κάλεσμα Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων.
Περισσότερες από 500 συνδικαλιστικές οργανώσεις στηρίζοντας την πρωτοβουλία, απαιτούν κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων, αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
Οι εργαζόμενοι παρέδωσαν στα κόμματα της Βουλής -πλην Χρυσής Αυγής- το δικό τους σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων.

Με το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων στο Σύνταγμα.
Για την οργάνωση του μεγάλου μετώπου αγώνα «για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ» όπως τονίζουν οι διοργανωτές.
Οι εργαζόμενοι ρίχνονται στην προετοιμασία της απεργιακής απάντησης της εργατικής τάξης. «Προτείναμε απεργία το πρώτο 15ήμερο του Νοέμβρη και επιμένουμε» όπως τόνισε στην ομιλία του ο Γ. Τασιούλας και κάλεσε όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και συνυπέγραψαν την πρόταση νόμου να αποφασίσουν και να προετοιμάσουν με όλους τους τρόπους γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το σχέδιο νόμου των εργαζομένων παραδίδεται στα κόμματα της Βουλής




Μέσα σε χειροκροτήματα ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ότι αντιπροσωπεία των διαδηλωτών από τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνυπογράφουν το σχέδιο νόμου μεταβαίνουν στη Βουλή για να το παραδώσουν στα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής.