ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η οργάνωση του αγώνα για την κάλυψη των απωλειών και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ο σχεδιασμός της ενιαίας δράσης Εργαζόμενων, ανέργων, γυναικών, νέων και συνταξιούχων που ζουν στην Καλλιθέα ήταν το βασικό ζητούμενο στην πλούσια συζήτηση που έγινε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 3 Οκτώβρη.
Από πλευράς του ΠΑΜΕ, η Μ. Τσαγκατάκη μέλος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αναφέρθηκε στις απώλειες που είχαν σε βάθος χρόνου οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων. Απώλειες σε ότι αφορά δικαιώματα και κατακτήσεις που βέβαια η ίδια η εργατική τάξη είχε αποσπάσει με σκληρούς αγώνες. Είναι άμεση η ανάγκη οργάνωσης της πάλης, όπως τόνισε: «Απευθυνόμαστε προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, γιατί θέλουμε να ανοίξει η συζήτηση παντού, στα ΔΣ, σε Γενικές Συνελεύσεις, στους χώρους δουλειάς, να παρθούν πρωτοβουλίες για τις Συλλογικές Συμβάσεις. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία συλλογής υπογραφών με κείμενο - κάλεσμα, που έχει αποσταλεί σε όλα τα συνδικάτα και σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που θα επιδοθεί στα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής για να κατατεθεί στην Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.»
Με παρεμβάσεις τους, ομιλητές από το Σύλλογο Γυναικών, ΕΒΕ Καλλιθέας, το ΜΑΣ, την Επιτροπή Ανέργων, τους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας και τους Συνταξιούχους, μετέφεραν σημαντική πείρα. Αφού έγινε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρο και τις δυσκολίες που συναντιόνται στη συσπείρωση του κόσμου, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της ενημέρωσης του λαού και κυρίως της νεολαίας, η ανάγκη της ετοιμότητας και της ενιαίας δράσης για τη διεκδίκηση των απωλειών σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις και κυρίως της κατάργησης των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις ΣΣΕ. «Παρά τις δυσκολίες ο αγώνας μας έχει αποτέλεσμα,» χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Κοινή παραδοχή ήταν η σημαντική συμβολή της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας το προηγούμενο διάστημα για να ακυρωθεί η απόλυση εργαζόμενου στο κλάδο των τηλεπικοινωνιών. «Το γεγονός αυτό δείχνει ότι η μαζική και οργανωμένη δράση αποτελούν μονόδρομο για να περάσουμε στην αντεπίθεση. Για τον ίδιο λόγο συνεχίζουμε ακούραστα, κλιμακώνουμε με πρώτο σταθμό την 17 Οκτωβρίου που καλεί σε πανελλαδικό συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ, σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες μέσα στη γειτονιά».