Σε πλούσιο προγραμματισμό δράσης κατέληξε η σύσκεψη που διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας μπροστά στη μάχη για την επιτυχία της Απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.
Στη συζήτηση παρεμβάσεις έγιναν από το παράρτημα Καλλιθέας του Σωματείου Οικοδόμων, το Σύλλογο Γυναικών, το Σωματείο ΕΒΕ Καλλιθέας, τον Ιματισμό, την Επιτροπή Ανέργων, τους εργαζόμενους του Δήμου Καλλιθέας τους Συνταξιούχους και άλλους εργαζόμενους. Μεταφέρθηκε σημαντική πείρα από τους χώρους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές.
Όπως προέκυψε από τις τοποθετήσεις, κοινή πεποίθηση ήταν ότι η διάχυτη στον κόσμο δυσαρέσκεια μπορεί να γίνει δύναμη στα χέρια του αρκεί «να την μετατρέψει σε οργανωμένη δράση ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των άλλων πλουτοκρατών, ενάντια στα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις απαιτήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών». Ο περισσότερος κόσμος έχει καταλάβει ότι «δεν πρόκειται να σταματήσουν να παίρνουν μέτρα κατά των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών προκειμένου να εξασφαλίσουν τους όρους κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου». Η εμπειρία έχει δείξει ότι μόνο «μέσα από τα σωματεία και τα συνδικάτα μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία της μεγαλοεργοδοσίας, να απομονώσουμε τα τσιράκια της τους χρυσαυγίτες». Τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν «δεξιές» ή «αριστερές» λύσεις, δεν υπάρχουν λύσεις για μας χωρίς μαζικό εργατικό-λαϊκό κίνημα που θα υπερασπίζεται τα δικά μας συμφέροντα, θα παλεύει για τις δικές μας ανάγκες, μακριά από τον ξεπουλημένο εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό. Γι’ αυτό και η Απεργία της 8ης Δεκέμβρη είναι «αναπόφευκτη και αναγκαία».
Μέχρι την Απεργία αποφασίσθηκε να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σωματεία και τους φορείς, να γίνει ενημέρωση σε κάθε εργασιακό και μαζικό χώρο, στα σχολεία, στις γειτονιές, παντού. Στα πλαίσια της προπαγάνδισης της Απεργίας θα πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση στην πλ. Δαβάκη και πορεία στην αγορά και τους δρόμους της πόλης, την Παρασκευή 2/12 στις 6.30μμ., ενώ η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας θα συμμετέχει και στη συγκέντρωση των Λαϊκών Επιτροπών της Αττικής στην Ομόνοια στις 24/11 στις 10.30 και στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 8/12 στις 10.30πμ στην Ομόνοια. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και οι νεολαίοι μπορούμε ενωμένοι να τα καταφέρουμε! Ούτε βήμα πίσω! Απαιτούμε να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα! Απαιτούμε άμεσα μέτρα κάλυψης των αναγκών των λαϊκών οικογενειών!