Στους δρόμους του αγώνα βγήκαν την Πέμπτη δημόσιοι υπάλληλοι και ναυτεργάτες στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, Λαϊκές Επιτροπέςφοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και απαιτώντας ζωή με δικαιώματα.
Δυναμική απεργιακή κινητοποίηση στη Βουλή πραγματοποιήθηκε από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία. Η σημερινή απεργία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης συνολικότερα της εργατικής - λαϊκής πάλης ενάντια στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου. Αποτελεί βήμα προετοιμασίας της πανεργατικής απεργίας στις 8 Δεκέμβρη.
«Πάρτε πίσω το νόμο για την αντιδραστική κινητικότητα και αξιολόγηση – Ανάκτηση όλων των απωλειών – Ζωή με δικαιώματα» με υπογραφή ΠΑΜΕ έγραφε το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορεία, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Όχι στη συναίνεση και την υποταγή, ανυπακοή και πάλη ταξική», «Εργάτη μη δεχτείς, με ψίχουλα να ζεις», «ΠΑΜΕ γερά, ΠΑΜΕ ταξικά, στις 8 Δεκέμβρη κανένας στη δουλειά».
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Λαϊκές Επιτροπές από Δήμους της Αττικής, συνταξιούχοι καθώς και μαθητές. Με την πορεία ενώθηκαν και οι φοιτητές και οι σπουδαστές, ύστερα από κάλεσμα του ΜΑΣ, οι οποίοι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια.
Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενώ στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ από την ΠΑΣΕΒΕ και συνταξιούχους.