Σε ανακοίνωση για την κυβερνητική απόφαση απαγόρευσης των διαδηλώσεων ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με μια κατάπτυστη κι αυταρχική απόφαση της Αστυνομίας, απαγορεύει ουσιαστικά κάθε διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ακολουθώντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τότε ως αντιπολίτευση.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα συνθήματα περί "δημοκρατίας" πάνε περίπατο, όταν οι κυβερνήσεις υλοποιούν αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές, είτε αυτές αφορούν τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, είτε τη συμμετοχή της χώρας μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, όπως αυτοί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που εξελίσσονται στην περιοχή μας. Για όλα αυτά άλλωστε έρχεται κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, στην Ελλάδα.
Ο ελληνικός λαός και η νεολαία θα πρέπει να καταδικάσουν και να απαντήσουν στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την πολιτική που τον υπαγορεύει, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της νεολαίας, την Τρίτη 15 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ., στην Ομόνοια».