Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες λαϊκών οικογενειών, νεολαίοι και συνταξιούχοι της Καλλιθέας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής και δυναμικά διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης για την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Στους συγκεντρωμένους στην πλ. Δαβάκη, εκ μέρους της ΛΕΚ μίλησε το μέλος του ΔΣ του Σωματείου των ΕΒΕ Καλλιθέας Σίσσυ Καγγιά η οποία, αφού αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά μέτρα που μπαίνουν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατ’ εντολή του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των άλλων τους συνεταίρων του μεγάλου κεφαλαίου, κάλεσε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις προτάσεις συναίνεσης στα νέα βάρβαρα μέτρα προκειμένου να εξασφαλισθεί η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, οργανωμένα και μαζικά να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και να συμμετάσχουν στην Απεργία στις 8 Δεκέμβρη και στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30πμ.
Η πορεία σταμάτησε μπροστά από τα καταστήματα των αλυσίδων Public, H&M, Zara και Hondos όπου καταγγέλθηκε η εργοδοσία τους που έχει τσακίσει κάθε έννοια ωραρίου ειδικά με διάφορους «θεσμούς» τύπου «Black Friday» και «Λευκή Νύχτα», καθιερώνοντας μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους.
Οι διαδηλωτές κατέληξαν στην πλατεία Κύπρου μπροστά από το κατάστημα της αλυσίδας Everest, καταγγέλλοντας τους εργοδότες για το θάνατο της 38χρονης μητέρας εργαζόμενης, οι οποίοι πατάνε πάνω στο διάτρητο νομικό οπλοστάσιο της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, προκειμένου να αποφύγουν κάθε υποχρέωση και κόστος που αφορά στην ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων. Το αποτέλεσμα κάθε έρευνας είναι ήδη γνωστό, αφού κάθε φορά η ευθύνη πέφτει στις πλάτες των εργαζομένων ή μένει στην ιστορία ως ξεχασμένο γεγονός, όπως των τεσσάρων εργατών που σκοτώθηκαν στα ΕΛΠΕ στις 8 Μάη του 2015. Γι’ αυτό το λόγο οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία και την τρομοκρατία της, πρέπει να οργανωθούν στα συνδικάτα τους και στις 8 Δεκέμβρη να κατακλύσουν την Αθήνα και κάθε μεγάλη πόλη της Ελλάδας. Με το σύνθημα «Πάμε γερά, πάμε ταξικά, στις 8 Δεκέμβρη κανένας για δουλειά» δόθηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, αφού πρώτα φτάσει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της ΛΕΚ σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά.