Μαζικό και μαχητικό το αγροτικό συλλαλητήριο



Με μαζική, μαχητική συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 14 Φλεβάρη το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και στο οποίο συμμετείχαν εργατικά σωματεία εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. 
Αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετέβη στη Βουλή καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά της στα πολιτικά κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής. Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Βαγγέλης Μπούτας, την Πέμπτη 16 Φλεβάρη θα γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα μπλόκα προκειμένου να καθορίσουν τα περαιτέρω βήματά τους. Ωστόσο, και ανεξάρτητα αν θα αποφασίσουν τη συνέχιση των μπλόκων είτε επιλέξουν άλλες μορφές αγώνα, κάλεσε τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 21 Φλεβάρη.
Νωρίτερα η μαζική, μαχητική πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Βάθης, όπου έγιναν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί, και κατέληξε στο Σύνταγμα με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα, όπως «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ». «Ένα δρόμο έχουμε μια επιλογή, οργάνωση παντού για την ανατροπή».
Είχε προηγηθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης στην οποία εργατικά σωματεία μαζικά υποδέχτηκαν με συνθήματα όπως «Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά» τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους που από τη Δευτέρα, με πλοία από την Κρήτη και αξημέρωτα σήμερα από διάφορες περιοχές της χώρας, συντεταγμένα κατέφθασαν στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ανακοίνωση - Καταγγελία Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ και Οργανώσεων Βάσης της ΚΝΕ Καλλιθέας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλλιθέα με τηνμ Μαρία Θεοφίλη

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα: Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού - Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αγώνας τώρα!