Με κοινή εκδήλωση που διοργάνωσαν το απόγευμα του Σαββάτου, το Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Athens Ledra» και οι τρεις Σύλλογοι της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και 2ο διαμέρισμα Αθήνας (Παγκράτι, Γούβα, Νέος Κόσμος), τίμησαν την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Το ιστορικό της 8ης Μάρτη, των αγώνων των γυναικών και όλων των εργαζομένων, συνδέθηκε με τα σημερινά αιτήματα και διεκδικήσεις, με την πάλη που δίνουν εδώ και ένα σχεδόν χρόνο οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο για τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους. Με τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο χώρο του ξενοδοχείου οι Σύλλογοι Γυναικών και άλλοι φορείς της περιοχής εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων.
Η ανάγκη των γυναικών για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για προστασία της μητρότητας, για δημιουργικό ελεύθερο χρόνο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί σε μια κοινωνία που έχει για θεό της τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα, σημείωσε η Αθανασία Τζουμάνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΓΕ, μιλώντας στην εκδήλωση. Περιέγραψε το «μοντέλο» της εργαζόμενης που επιθυμούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι: Πρόκειται για την «απασχολήσιμη» γυναίκα, που δουλεύει με προσωρινές και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, διατρέχοντας όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας της αλλά και της ΕΕ, είναι συνεχώς «επανακαταρτιζόμενες». Η ελαστική εργασία, οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι μέσα από τα σύγχρονα δουλεμπορικά είναι, όπως τόνισε, γνωστές στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού.

«Ατομική λύση δεν υπάρχει. Ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τον εργασιακό μεσαίωνα και τις συνεπέπειες των αντιλαϊκών νόμων», επισήμανε και κάλεσε τις γυναίκες να βγουν μπροστά στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Αγώνα επίκαιρο και σήμερα χαρακτήρισε τον αγώνα για την ισοτιμία των γυναικών η Σοφία Φωτιάδου, εργαζόμενη στο ξενοδοχείο. Υπογράμμισε ότι στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι γυναίκες. Υπογράμμισε πως οι εργαζόμενες αυτές είναι πιο ευάλωτες στους εκβιασμούς και τις πιέσεις της εργοδοσίας, είτε αυτοί αφορούν τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματά τους, είτε το πότε θα αποφασίσουν να γίνουν μητέρες. Δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι αν και πλειοψηφία στον κλάδο οι εργαζόμενες που συμμετέχουν στα σωματεία είναι μειοψηφία, ενώ αυτές που εκλέγονται στα ΔΣ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, τονίζοντας την ανάγκη κόντρα στις μεγάλες δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες να πάρουν μέρος στη δράση των σωματείων τους.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τους αγώνες του εργατικού και του γυναικείου κινήματος, ενώ τελείωσε με το θεατρικό δρώμενο «Η άνοδος και η πτώση του κυρίου Γκρόσαπ». Πρωταγωνιστές της παράστασης ήταν τα παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα στα Λαϊκά Φροντιστήρια της περιοχής, μαζί με τα παιδιά των εργαζομένων. «Όλοι για έναν και ένας για όλους», ήταν το σύνθημα με το οποίο έπεσε η αυλαία της εκδήλωσης, κάτω από το θερμό χειροκρότημα δεκάδων εργαζομένων.