Προκαλούν οι φασίστες της Χρυσής- Ελληνικής Αυγής, με την κάλυψη της αστυνομίας και με την ανοχή της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του Δήμου


















Η φασιστική – εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιδιώκει παρουσία και ρόλο στην Καλλιθέα. Κατεβάζει εκλογικό συνδυασμό για το Δήμο με τον τίτλο «Ελληνική Αυγή». Έχει το θράσος να ζητάει την ψήφο του λαού της Καλλιθέας, της συνοικίας που είναι ποτισμένη με το αίμα των αγωνιστών της, των ηρώων της κατά του φασισμού- ναζισμού. 

Οι φασίστες. απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των γερμανοτσολιάδων, την 25η Μαρτίου, έκαναν την εμφάνισή τους στον χώρο των εορταστικών εκδηλώσεων, συνοδευόμενοι από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού τους της Ελληνικής Αυγής, χαιρετώντας ναζιστικά κα υβρίζοντας χυδαία. Ενώ η αστυνομία τους προσέφερε πλήρη κάλυψη, ασκώντας απρόκλητη βία κατά των συγκεντρωμένων που αποδοκίμαζαν την παρουσία των φασιστών, οι δυνάμεις σωματείων, μαζικών φορέων και της Λαϊκής Συσπείρωσης τους εκδίωξαν κακήν –κακώς από την πλατεία. 

Πρόκειται για την ίδια εγκληματική οργάνωση που ευθύνεται για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγυπτίων και των αλιεργατών στο Ικόνιο, κατά των αγωνιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Είναι αυτοί φέρνουν τάγματα εφόδου στην Καλλιθέα, που εκφράζουν ρατσισμό και μίσος, λεκτικά, με τραμπουκισμούς και με μηνύσεις απέναντι στους ξένους εργάτες, απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα και τους κομμουνιστές.Οι φασίστες, τα πειθήνια όργανα των εφοπλιστών & των βιομηχάνων θα βρεθούν στο περιθώριο, στα σκουπίδια της ιστορίας. 

Ορισμένα παρακλάδια τους, εθνικιστές ξενοφοβικοί, χύνουν δηλητήριο ακόμα και μέσα σε μαζικό φορέα της Καλλιθέας, όπου έχουν εισχωρήσει και παριστάνουν τους ηγέτες του. Είναι σε διασύνδεση με φασιστοφυλλάδες, που τις τροφοδοτούν με ψέματα και κάνουν χονδροειδή - ανιστόρητη προπαγάνδα. 

Ενώ αποδοκιμάζονται από τον κόσμο όπου εμφανίζονται, τυγχάνουν της συμπάθειας του δημάρχου και επιδοτούνται από τη διοίκηση του δήμου για την αντικομμουνιστική εργολαβία, που έχουν αναλάβει. Για την αποθράσυνση των τραμπούκων χρυσαυγιτών έχει μεγάλη ευθύνη ο δήμαρχος της ΝΔ με την ανοχή που δείχνει, όταν τους δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουν «ανθρωπιστικές» δράσεις, όταν τους ευχαριστεί εγγράφως και επισήμως. 
Στη διάρκεια των γεγονότων της 25ης Μαρτίου η θέση του δημάρχου ήταν: «η αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Τι θα μπορούσε να πει άλλωστε, τη στιγμή που παρευρίσκονταν στην εκκλησία πλάι πλάι με τους φασίστες. Ευθύνη επίσης έχουν και όσοι από τους δημοτικούς συμβούλους αποδέχτηκαν το «θεσμικό» ρόλο των φασιστών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις και έμειναν μαζί τους στον ίδιο χώρο.

 Εκείνοι οι οποίοι, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσπάθησαν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα, επιχειρώντας να εξισώσουν τη χυδαία & προκλητική στάση των φασιστών-ναζιστών με την επιβεβλημένη αντίδραση των λαϊκών δυνάμεων των σωματείων της Καλλιθέας. Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται τους χρυσαυγίτες γιατί τους χρειάζεται ως φόβητρο για το λαό, προκειμένου να μαζέψει παραπλανημένο κόσμο στο κάλπικο προοδευτικό μέτωπο, που τάχα θα αντιμετωπίσει το φασισμό.

Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή και όχι διάθεση αντιμετώπισης, αφού έχει επιτρέψει στους υπόδικους – εγκληματίες φασίστες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προκαλούν, με την ολοκλήρωση της δίκης τους να εκκρεμεί, ενώ υπουργοί & βουλευτές της συνευρίσκονται με τους χρυσαυγίτες σε επίσημες εκδηλώσεις. Η παρουσία και η δράση των φασιστών – ναζιστών εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο, την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, για να συντηρείται το κάλπικο δίλημμα μεταξύ εθνικιστών και κοσμοπολιτών, που οδηγεί αντικειμενικά στην υποταγή των εργαζόμενων στο κεφάλαιο. Οδηγεί στα «προοδευτικά -πατριωτικά» μέτωπα, στην ενίσχυση των δύο αντιλαϊκών πόλων, δηλαδή στην εξαπάτηση και ρυμούλκηση λαϊκού κόσμου με το μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής, για να μεγαλώσουν τα κέρδη των καπιταλιστών. 

Ο φασισμός είναι χρήσιμος στο αστικό σύστημα, είναι στοιχείο εξέλιξής του και όχι παρέκκλιση, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ίδια τη μήτρα που τον γεννά και τον θρέφει. Όσοι κρατάνε τη σημαία της ΕΕ, που εξισώνει φασισμό- κομμουνισμό, τη σημαία του αντικομμουνισμού, του ΝΑΤΟ, της μετατροπής της Ελλάδας σε στόχο με τις διάσπαρτες ΝΑΤΟικές βάσεις, της ΝΑΤΟικής συμφωνίας των Πρεσπών, της εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, της γεωστρατηγικής αναβάθμισης του μεγάλου κεφαλαίου, των μνημονιακών-αντεργατικών νόμων που μένουν άθικτοι και στην «μεταμνημονιακή» περίοδο δεν μπορούν να δώσουν κανένα αγώνα κατά του φασισμού και της ακροδεξιάς. Είναι ευθύνη κάθε προοδευτικού ανθρώπου, κάθε αντιφασίστα να μη σηκώσει κεφάλι η Χρυσή –Ελληνική Αυγή στην Καλλιθέα και πουθενά αλλού. 

Η αντιμετώπιση των φασιστών της Χρυσής Αυγής δεν γίνεται από τη σκοπιά της υπεράσπισης της αστικής δημοκρατίας και των εθνικών- πατριωτικών –αντιφασιστικών μετώπων. Ο φασισμός αντιμετωπίζεται από ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα, που θα σαρώσει κάθε εχθρικό προς το λαό στοιχείο, με ισχυρό ΚΚΕ. Από το συνεπές ταξικό εργατικό κίνημα, με ισχυρά στηρίγματα, μαζική συμμετοχή από οργανωμένες δυνάμεις, με αντικαπιταλιστική γραμμή πάλης και με θέληση να συγκρουστούν με τα μεγάλα συμφέροντα. Με την ισχυροποίηση της συμμαχίας των κοινωνικών δυνάμεων. Με αποδυναμωμένα τα αστικά κόμματα, τα στηρίγματα του κεφαλαίου , της αντιλαϊκής πολιτικής.
Με την ανατροπή του αρνητικού συσχετισμού υπέρ των εργαζόμενων παντού, στο εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, στις Περιφέρειες, στους Δήμους, στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Με ισχυρό ΚΚΕ που θα είναι μπροστά για την οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης, της λαϊκής αντιπολίτευσης.

Από όλες τις κάλπες που είναι μπροστά μας πρέπει να βγει πιο ισχυρή η Λαϊκή Αντιπολίτευση. Για να δυναμώσει, να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του φασισμού ξεκάθαρη ψήφος είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ TOY Κ.Κ.Ε