Για το μέλλον και το χαρακτήρα της μαρίνας Καλλιθέας

Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατά την τοποθέτησή τους  τόνισαν τα εξής:
Η συζήτηση για τη μαρίνα δεν πρέπει να αποκόπτεται από το ζήτημα αξιοποίησης συνολικά της παραλιακής ζώνη από το μεγάλο τουριστικό και εμπορικό κεφάλαιο που προκειμένου να υλοποιήσει τα επενδυτικά του σχέδια για την αύξηση των κερδών του, χρόνια τώρα επιχειρεί την εκδίωξη των ναυταθλητικών ομίλων από τη μαρίνα.
Παραλιακό Μέτωπο και μαρίνα, αποτελούν ζήτημα ενιαίο και χρειάζεται να διασφαλιστεί πρωτίστως ο δημόσιος χαρακτήρας τους, καθώς και ο ναυταθλητικός χαρακτήρας της μαρίνας με την παρουσία των Ναυταθλητικών Ομίλων στο χώρο.
Να μην επιτραπεί καμιά εμπορική – τουριστική εκμετάλλευση της, να αξιοποιηθεί στη βάση των πραγματικών αναγκών των λαϊκών οικογενειών της περιοχής για αθλητισμό και αναψυχή.
Η Δημοτική αρχή, η οποία έχει στην ευθύνη της την διαχείριση της μαρίνας, να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι ναυταθλητικές δραστηριότητες.
Να συγκροτηθεί άμεσα διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή των Ναυταθλητικών Ομίλων και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για την επίλυση των προβλημάτων   υποδομής και λειτουργίας της μαρίνας και ως τότε να σταματήσει κάθε αλλαγή χωροθέτησης των εγκαταστάσεων των Ομίλων.
Επιπλέον να διασφαλιστεί η συντήρηση και η λειτουργία για το γηπέδου ποδοσφαίρου, που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της Καλλιθέας και που με βάση τη μελέτη του έργου ανάπλασης της παραλίας είναι στον “αέρα”.

Για τα ανταποδοτικά τέλη

Όσο αφορά τη συζήτηση για τα ανταποδοτικά τέλη εξέφρασαν την αντίθεση τους απέναντι σε κάθε μορφής ανταποδοτικότητα και τα χαρακτήρισαν ως ένα ακόμη φορομπηχτικό μηχανισμό, που έρχεται μέσω του Δήμου να μειώσει το ήδη εξασθενισμένο από την αντιλαϊκή πολιτική εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών της Καλλιθέας.
Ζήτησαν την μείωση των ανταποδοτικών τελών για όλες τις λαϊκές οικογένειες και τους μικρούς ΕΒΕ της Καλλιθέας κατά 20% και την αύξηση τους κατά 30% για τις μεγάλες επιχειρήσεις της περιοχής.


Για την αντικομουνιστική Παρέμβαση του Συλλόγου Αργώ


Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν άφησαν αναπάντητη και κατήγγειλαν την αντικομουνιστική παρέμβαση του ποντιακού συλλόγου “Αργώ” και ζήτησαν την άμεση ανάκληση της συνεργασίας του Δήμου με το συγκεκριμένο “πολιτιστικό” Σύλλογο που είναι γνωστός για τις φασιστικές και εθνικιστικές του απόψεις.