Η Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας καταγγέλλει την στάση της Δημοτικής Αρχής, με αφορμή το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα της παιδείας. Θα περίμενε κανείς ότι το πρώτο θέμα της συνεδρίασης, με βάση την αγωνία και την ανησυχία που υπάρχει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, να είναι οι όροι και οι συνθήκες με τις οποίες θα ανοίξουν τα σχολεία. Από ότι φαίνεται όμως, δεν είναι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής όπως και της κυβέρνησης, μιας και η Δημοτική Αρχή της Καλλιθέας ταυτίζεται πλήρως με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Γιάννης Βακαλόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί το σώμα για τις ενέργειες που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, για το ασφαλές άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας βαθμίδας. Η ενημέρωση ήταν γενική και αόριστη. Γι’ αυτό και ζητήθηκε ειδική συνεδρίαση με μόνο θέμα την προσχολική αγωγή ,τους παιδικούς σταθμούς, δημοτικά,γυμνάσια και λύκεια του Δήμου μας. Η δημοτική αρχή δεν αποδέχτηκε την πρόταση αφού όλα βαίνουν καλώς κατά τα λεγόμενά τους.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην ανεχτούν άλλο αυτή την κοροϊδία τόσο της κυβέρνησης όσο και των δημοτικών αρχών.Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να γίνει, όχι με όρους τζόγου όπως έκανε η Κυβέρνηση με τον τουρισμό, αλλά με όρους που να διασφαλίζουν την υγιεινή, την ασφάλεια, την απόσταση. Υπάρχουν μια σειρά από Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Καλλιθέας που έχουν προβληματικές υποδομές με τάξεις σε υπόγεια, σε χώρους ακατάλληλους, σε κοντέινερ. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση και ο δήμος μας δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο προκειμένου να εξασφαλίσει το άνοιγμα των σχολείων με τους καλύτερους δυνατούς όρους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Δεν ικανοποίησαν κανένα από τα μέτρα που πρότειναν σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, με βάση την πείρα τους και την άμεση γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία.

Η Κυβέρνηση δεν έκανε και δεν κάνει μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν μονιμοποιεί εκείνους που δουλεύουν χρόνια στην Εκπαίδευση, δεν βελτίωσε τις υποδομές στα σχολεία ούτε δημιούργησε νέες, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο αναβάθμισης της υγειονομικής επιτήρησης των σχολείων, ρίχνοντάς τα όλα στην ατομική ευθύνη όσων εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη μορφωτική διαδικασία.

Η κατάσταση αυτή, βέβαια, δεν είναι τωρινή. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, μεταξύ αυτών και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παριστάνει τάχα τον ανήξερο για τα κενά στα σχολεία, την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης.

Καλούμε όλη τη σχολική κοινότητα συλλογικά και οργανωμένα να μπούμε εμπόδιο στη συνεχιζόμενη κοροϊδία, να διεκδικήσουμε όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, μόνιμο παιδαγωγικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας, κτιριακές εγκαταστάσεις, για να υλοποιηθεί η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή με σύγχρονους όρους, για όλα τα παιδιά αυτών των ηλικιών, αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων.

Μας αξίζει να έχουμε μια καλύτερη ζωή και πρέπει να την διεκδικήσουμε!!!!!




ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ 

ΝΑΝΑ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ