Τα προβλήματα και η ελλιπής προετοιμασία από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, για την έναρξη της σχολική χρονιάς είναι τεράστια!

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορωνοϊού, σε εκπαιδευτικό, που εργάζεται σε Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας

Παρ’όλες τις επιβεβαιώσεις της Υπ. Παιδείας κ. Κεράμεως για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων δυστυχώς η στυγνή πραγματικότητα άλλα δείχνει.

Δυστυχώς δεν υπάρχουν επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για την διαχείριση κρούσματος στο εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μη δίνονται σαφείς οδηγίες από τους αρμοδίους φορείς για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι, πέρασαν 5 μέρες για να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να ιχνηλατήσει τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ δεν έχει γίνει η απαραίτητη απολύμανση του χώρου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή δεν έχει φτάσει στα περισσότερα σχολεία το προσωπικό καθαριότητας ούτε τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κ.α.) παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έχουν ανοίξει. Είναι φανερό ότι όλα τα παραπάνω εντείνουν την ανησυχία και την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση και ο δήμος μας δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο προκειμένου να εξασφαλίσει το άνοιγμα των σχολείων με τους καλύτερους δυνατούς όρους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Δεν ικανοποίησαν κανένα από τα μέτρα που πρότειναν σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, με βάση την πείρα τους και την άμεση γνώση των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ: 

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση και η Δημοτική Αρχή Καλλιθέας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα! 

Είναι απαραίτητο να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό πρέπει να γίνει με όρους και προϋποθέσεις ώστε να διασφαλιστεί η υγειά όλων.