ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νόμο 4250/2014 προχωρά σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της οποίας στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους, που θα υπηρετεί ακόμα καλύτερα τα μονοπώλια και την κερδοφορία τους. Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και οι απολύσεις.
Η αξιολόγηση δεν έρχεται να υπηρετήσει τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν θα φέρει καλύτερες υπηρεσίες για το λαό, ούτε θα εξαλείψει τις αιτίες που τις υποβαθμίζουν.
Κυβέρνηση και ΕΕ με την αξιολόγηση, αξιοποιώντας και τις ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και τις κατηγοριοποιήσεις, επιδιώκουν να χειραγωγήσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους δημοσίους υπαλλήλους και να αναδείξουν τα νέα "δικά" τους επίλεκτα κρατικά στελέχη της διοίκησης για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας. Θέλουν να καταργούν τμήματα και Διευθύνσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις δημόσιες δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους - οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.
Εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην εφαρμογή του Ν. 4250/14. Οι λαϊκές οικογένειες της Καλλιθέας δεν έχουν κανένα συμφέρον από την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ζητούμε την άμεση κατάργηση του νόμου.
Απέναντι στον «κοινωνικό αυτοματισμό», το «διαίρει και βασίλευε» που καλλιεργούνται από την Κυβέρνηση απαντάμε ενιαία: Εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί απασχολούμενοι, η νεολαία των λαϊκών οικογενειών οργανώνουμε των αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που και αυτός ο νόμος υπηρετεί και απαιτούμε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες για το λαό.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας, στο πλαίσιο του αγώνα για εξασφάλιση μόνιμης σταθερής εργασίας, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όλους, ανεξαιρέτως, τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να πάρει απόφαση για:

1. Να καταγγείλει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την πολιτική της Κυβέρνησης, που προωθούν νόμους, οι οποίοι σχεδιάζονται για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου.
2. Να καταγγείλει και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση του Ν.4250/2014.
3. Να δώσει εντολή στον Δήμαρχο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην εφαρμόσουν το σχετικό νόμο.
4. Να απαιτήσει από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος να αναλάβει πρωτοβουλίες για την απόσυρση του Νόμου.
5. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας
Βασίλης Δημόπουλος
Γιώργος Αντωνακάκης
Ρούλα Ελευθεριάδου
Σεβαστή Φρυγανά