ΚΚΕ: Αναστολή των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων



Να ανασταλούν οριστικά οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας που συζητήθηκε στη Βουλή.
Επιπλέον ζήτησε, η κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη χρηματοδότηση των σχολείων, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Επίσης, να προβεί σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ώστε να αντιστοιχούν 15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο και καθηγητή στις υπόλοιπες τάξεις.
Κατήγγειλε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα έχουν δραματικές συνέπειες στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του λαού μας. Θα υποβαθμίσει την εκπαιδευτική διαδικασία, θα δυσκολέψει η ζωή των μαθητών. Αυξάνονται οι κίνδυνοι ατυχημάτων και ασθενειών, σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της Υγείας γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Οξύνεται περαιτέρω το πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, αφού θα υποχρεούνται να διανύουν χιλιόμετρα. Θα χαθούν πολλές οργανικές θέσεις.
Ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου υποστήριξε ότι οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολείων γίνονται με παιδαγωγικά κριτήρια