Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι σε εξέλιξη από του διαδηλωτές που συμμετέχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. 
Παραβρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, σήμερα Σάββατο 6, την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συμμετέχουν οι κοινωνικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων ΠΑΣΕΒΕ, των αγροτών ΠΑΣΥ και των γυναικών ΟΓΕ. 
Στην κεντρική ομιλία στην συγκέντρωση ο Λεωνίδας Στολτίδης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ τόνισε μεταξύ άλλων «Στο φουλ οι μηχανές του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων, των επιτροπών αγώνα και των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές, των συμμάχων μας, Με ένα στόχο :
Να δοθεί πανίσχυρη απάντηση του εργαζόμενου λαού στη κυβέρνηση, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα μονοπώλια.
Με το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 1 Νοέμβρη, στην Αθήνα. Μαζί με τους συμμάχους μας, τη ΠΑΣΥ των αγροτών, τη ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων, την ΟΓΕ των γυναικών, το ΜΑΣ των σπουδαστών.
Να βουλιάξει η πλατεία Συντάγματος από χιλιάδες εργαζόμενων, ανέργων, συνταξιούχων, γυναικών, πάνω απ’ όλα νέων ανθρώπων. Να γίνει απαρχή ανάτασης του κινήματος. Να κηρύξουμε εμείς πόλεμο στον πόλεμο που μας κήρυξαν. Και ετοιμάζονται να τον κλιμακώσουν με ή χωρίς μνημόνια. Έτσι κι’ αλλιώς η Ε.Ε. έχει πια μνημόνια διαρκείας δεκαετιών μπροστά για κάθε χώρα, κάθε λαό.»
Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν:
ο Μοχάμεντ Ικνέμπι εκ μέρους της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και της Γενικής Ένωσης Παλαιστίνιων Εργατών
η Ράνια Καπετανγιώργη από την ΠΑΣΕΒΕ
ο Αλέκος Ουγγρίνος από την ΠΑΣΥ και
ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Κόκα Κόλα Θεσσαλονίκης. 
ΠΑΜΕ: Πρόγραμμα δίμηνης, έντονης, μαχητικής, αγωνιστικής δραστηριότητας
Ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη (Κινηματογράφος Αλέξανδρος, απέναντι από το Λευκό Πύργο) οι διήμερες εργασίες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ. Θέμα της συνεδρίασης ήταν η πρόταση του ΠΑΜΕ προς την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της για το πρόγραμμα δίμηνης αγωνιστικής καμπάνιας, ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και τη διεκδίκηση αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας.
Το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ μαζί με τους άλλους φορείς της κοινωνικής Συμμαχίας (ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ) έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου για το πρόγραμμα δράσης του ταξικού κινήματος. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ). 
Σε συνεδρίασή της η ΕΓ του ΠΑΜΕ συζήτησε πρόγραμμα δίμηνης, έντονης, μαχητικής, αγωνιστικής δραστηριότητας, με κορύφωση τη διοργάνωση μεγάλου Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη, στην Αθήνα, στο Σύνταγμα. Για την καλύτερη προετοιμασία του συλλαλητηρίου, προτείνεται να γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας, στις 4 Οκτώβρη. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Τώρα χρειάζεται η ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Με ενότητα της εργατικής τάξης, με βάση τα ενιαία συμφέροντά της, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα συσπειρώνει ενάντια στην καπιταλιστική εργοδοσία, τους νόμους και το κράτος της, θα οξύνει τους τριγμούς του συστήματος. Απαλλαγμένη από την επιρροή εργοδοσίας, κυβερνήσεων, ΕΕ». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
ΠΑΣΕΒΕ: Ήρθε η ώρα να μπεις μπροστά στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ κάλεσε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, τους βιοτέχνες, τους επαγγελματίες και τους αυτοκινητιστές στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
ΠΑΣΥ: Όλοι το Σάββατο στην Πλατεία Αριστοτέλους στις 6 μ.μ.
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στους αγρότες από την Πανελλαδική Γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην πλ. Αριστοτέλους. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
ΟΓΕ: Ενίσχυση της πάλης για να έρθουν το επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες
Η ΟΓΕ κάλεσε τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Στην αντιλαϊκή πολιτική απαντάμε με την ενίσχυση της πάλης για κάθε ένα από τα οξυμένα προβλήματα. Με το δυνάμωμα της αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλες και όλους όσοι πλήττονται από την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Απαντάμε με τη δική μας Λαϊκή Συμμαχία, δίπλα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, με την κοινή πάλη που φέρνει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)