Με πολύ θετικά αποτελέσματα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εξόρμηση – ενημέρωση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» από την Κομματική Οργάνωση Κέντρου Καλλιθέας της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Με επικεφαλής τα στελέχη του Κόμματος, Βασίλη Δημόπουλο και Ρούλα Ελευθεριάδου, μέλη και φίλοι του Κόμματος περιόδευσαν στη γειτονιά της Φιλαρέτου, στα «Προσφυγικά», μιλώντας και συζητώντας με μεγάλο αριθμό λαϊκών οικογενειών. Ο τίτλος του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» -«”Ρεαλιστική συμφωνία” που θα πληρώσει ο λαός!»- έκανε αίσθηση και αποτέλεσε το ερέθισμα για να ανοίξει η κουβέντα με εργάτες, άνεργους, γυναίκες και συνταξιούχους.


Οι αφίσες, τα πανό, η ντουντούκα που τις προηγούμενες ημέρες προανήγγειλαν την εξόρμηση της Κυριακής, δημιούργησαν κλίμα αναμονής στις περισσότερες λαϊκές οικογένειες. Οι πόρτες των σπιτιών άνοιξαν, η σιωπή έσπασε, η απογοήτευση, στις περισσότερες περιπτώσεις, έδωσε τη θέση της στην αγανάκτηση για την αντιλαϊκή πολιτική της «αριστερής» κυβέρνησης και της ΕΕ. Η ανάγκη του κόσμου να ακούσει το ΚΚΕ και να συζητήσει την πρότασή του ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποιήθηκε μόλις το 1/3 της προγραμματισμένης εξόρμησης, αφού οι συζητήσεις στα σπίτια και τις γειτονιές κράτησαν πολύ περισσότερη ώρα από το αναμενόμενο.


Τις επόμενες ημέρες, οι Κομματικές Οργανώσεις της Καλλιθέας θα συζητήσουν την εμπειρία από την προσπάθεια που έγινε, ώστε να αξιοποιηθεί και με ακόμα καλύτερη οργάνωση και προγραμματισμό να φτάσει η πρόταση του Κόμματος και ο «Ριζοσπάστης» σε όσο το δυνατόν περισσότερα σπίτια λαϊκών οικογενειών.